REGIO - Lions clubs reiken Kowalski penning uit

REGIO - Lions clubs reiken Kowalski penning uit

Dsc_0039
Foto's Olaf
 
Dsc_0042
 

 Lions Clubs van de zone Vlaams Brabant (de Lions Clubs LC Gaasbeek, LC Pajottenland, LC Grimbergen, LC Tervuren en LC Sint-Genesius-Rode) reikten de Kowalski penning uit aan 4  goede doelen. Deze mochten samen 8.000 euro verdelen

De 5 clubs dienden projecten in die door twee jury’s werden geëvalueerd. Twee jaarlijks worden er drie projecten gesteund maar omdat de Lions 100 jaar bestaan mocht er dit jaar een vierde bij. Zonevoorzitter Christian Faber mocht de cheques uitreiken.

De vierde prijs (1000€) ging naar het project van Lions  Ijsedal Tervuren. Zij brachten BBOG Woudlucht aan. B.B.O.G. Woudlucht is een basisschool voor buitengewoon onderwijs van het gemeenschapsonderwijs.  Het geld gaat naar een multifunctioneel sportveld en een project om jonge fietsers te helpen zich veilig in het verkeer te begeven.

Lions Pajottenland stelde Minor-Ndako voor. De derde penning is goed voor 1.500€. Minor-Ndako biedt aangepaste zorg en begeleiding voor kinderen, jongeren en hun context in een problematische situatie. Het gaat om niet begeleide vluchtelingenkinderen en kinderen die door de jeugdrechter geplaatst worden.

Grimbergen Noordrand kan Onthaal Vluchtelingen Grimbergen steunen met de tweede penning die 2.000€ waard is. Deze organisatie is al 30 jaar actief en helpt vluchtelingen de weg te zoeken naar een betaalbare woning, het OCMW, de mutualiteit, scholen, enz.

De gastheer van de bijeenkomst, Lions Kasteel van Gaasbeek, mag G Dance steunen met een gift van 3.000€. Twee jaar geleden vatte Liesl Luckx het idee op om mensen met een beperking de kans te geven te dansen. Op dit moment begeleidt ze twee groepen van in totaal 7 dansers. Liesl Luckx zou graag optredens geven met haar dansers. G Dance is aangesloten bij Danssport Vlaanderen

 

 

 

 

 

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 nov 2017
Olaf Feldberg
Foto Olaf
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 11 okt 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 09 okt 2018
Sam Herremans | 20 sep 2018

archief