REGIO - Investeren in meer groen in de Zuidelijke Zennevallei

C21

REGIO - Investeren in meer groen in de Zuidelijke Zennevallei

Park_halle
Het Albertpark in Halle (Foto Olaf)
 

  De provincie Vlaams-Brabant investeert 150.000 euro in projecten voor de opwaardering van de woonomgeving en levenskwaliteit in Halle, Beersel, Sint-Pieters-Leeuw en Drogenbos. De investeringssubsidies zijn toegewezen aan het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei vzw.  Deze projecten kaderen binnen de visie voor opwaardering van de Zuidelijke Zennevallei.

Het strategisch project voor de Zuidelijke Zennevallei is een samenwerking tussen de provincie Vlaams-Brabant, de Vlaamse overheid, het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei en de gemeenten Drogenbos, Sint-Pieters-Leeuw, Beersel en Halle.

‘We dragen, als projectpartner, bij tot de realisatie van concrete uitvoeringsprojecten binnen het kader van het ruimere strategisch project’, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor ruimtelijke planning. ‘De geselecteerde projecten zetten in op meer groen om zo de levenskwaliteit van de woonomgevingen te verbeteren. De creatie van speelnatuur voor kinderen of aangename wandelpaden en zitbanken voor de ouderen maken dat iedereen van het groen kan genieten. De opwaardering van de groenzones in de Zennevallei is ook noodzakelijk als waterbuffering en om de biodiversiteit te ondersteunen’.

In een eerste fase krijgen de volgende uitvoeringsprojecten provinciale steun:

50.000 euro voor de herinrichting van het Albertpark in Halle. Het uitgeleefde park moet een nieuw leven krijgen door te focussen op beleving aan het water met een Zenneterras, nieuw parkmeubilair en groenelementen.

 25.000 euro voor de inrichting van het wijkpark Hoge Paal in Sint-Pieters-Leeuw als groen- en waterbufferpark met aandacht voor speelgroen en biodiversiteit.

 75.000 euro wordt besteed aan projecten, die momenteel in ontwerpfase zitten, voor de Sterstraat in Drogenbos, de inrichting van de buffer- en parkzone Buitenplas, inrichting van een buurtpark aan woonzorgcentrum Zilverlinde in Sint-Pieters-Leeuw en de oeverzone van de Zenne in het centrum van Lot.

 De Vlaamse overheid subsidieert het project als strategisch project in het kader van het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen (RSV) voor de periode 2017-2020. De coördinatie van het strategisch project Zennevallei is in handen van de Provincie Vlaams-Brabant, met ondersteuning van Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 nov 2017
Felix Merckx
Foto Olaf
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 27 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 mrt 2024

archief