REGIO - Start nieuw vervoersplan: nieuwe dienstregeling en versterkt treinaanbod vanaf zondag

C21

REGIO - Start nieuw vervoersplan: nieuwe dienstregeling en versterkt treinaanbod vanaf zondag

Station_halle_bewerkt-2
FotoFelix Merckx

 Op zondag 10 december breidt NMBS haar treinaanbod fors uit. Vooral rond de grote stedenzullen er meer treinen rijden en ook tijdens het weekend wordt het aanbod versterkt. Ook het landelijke treinaanbod wordt uitgebreid en waar mogelijk ook de reistijd verlaagd.

Concreet wordt het treinaanbod vanaf nu tot december 2020 uitgebreid met 5,1%. Daarnaastworden een aantal overstapmogelijkheden geoptimaliseerd en aansluitingen met tram en bus geharmoniseerd. Reizigers kunnen het volledige nieuwe treinaanbod raadplegen via de routeplanner of kunnen voor meer informatie terecht bij het stationspersoneel of onze sociale mediakanalen. Eenoverzicht van alle verbeteringen per provincie is ook terug te vinden op de website www.nmbs.be .

Reizigers krijgen in bijna twintig procent van alle 550 haltes nieuwe en betere verbindingen, zowel tijdens de week als in het weekend. Ook het aantal aansluitingen wordt met zo’n twintig procent verhoogd. Tegen 2020 komen er dankzij de nieuwe M7-rijtuigen in totaal meer dan 10.000 zitplaatse bij. Van de honderd belangrijkste verbindingen wordt de reistijd waar mogelijk met gemiddeld 3%verlaagd.

Tot slot is NMBS van plan om de leesbaarheid van de gele dienstregelingsaffiches in de stations enstopplaatsen te verbeteren. De affiches, die de uren van de treinen tonen, moeten voor de reiziger makkelijker te lezen zijn. De affiches worden in alle stations en stopplaatsen vervangen door de nieuwe, in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 december 2017.

Uitbreiding aanbod in en rond Brusse
In Brussel ligt de focus op een verdere uitbreiding van het voorstedelijke S-treinaanbod. Zo zullende S4-treinen (Aalst – Brussel – Vilvoorde) voortaan de hele dag doorrijden tot Vilvoorde. Tot nu toereed de S4 tijdens de daluren slechts tot Merode en reed hij enkel tijdens de ochtend- en avondspits door tot Vilvoorde. Nu zal een overstap in Brussel-Schuman dus niet langer nodig zijn.

Alle S5-treinen (Edingen – Halle – Schuman – Mechelen) zullen vanaf 10 december doorrijden tot Edingen. Nu zijn sommige treinen van die verbinding beperkt tot Halle. De S5-verbinding zal voortaan ook tijdens het weekend rijden. Dat betekent dat de stations Huizingen, Beersel, Moensberg, Mouterij, Meiser, Evere en Haren ook een treinaanbod krijgen in het weekend. De S6-treinen (Aalst – Brussel) worden tijdens de daluren niet langer beperkt in Denderleeuw, maar rijden de hele dag door tot in Aalst.

De dienstregeling tijdens het weekend wordt daarnaast nog verder uitgebreid. Het zaterdagaanbod zal gevoelig worden versterkt op de verbindingen S1 (Nijvel – Brussel – Antwerpen), die vooral interessant is voor het zuiden van Brussel, en S2 (’s-Gravenbrakel – Halle – Brussel – Leuven). Beide verbindingen zullen in de toekomst op zaterdag ieder halfuur rijden, in plaats van ieder uur. De uitbreiding van het aanbod van de S2-treinen zal er komen eens de structuurwerken in de Noord-Zuidverbinding zijn afgerond

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 dec 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 19 apr 2024
Marc Sluys | 19 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024

archief