REGIO - Minister Weyts investeert € 167 miljoen in mobiliteit Vlaams-Brabant

C21

REGIO - Minister Weyts investeert € 167 miljoen in mobiliteit Vlaams-Brabant

Vlaamse_regeringkopie
EP

 Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts voorziet in het Globaal Investeringsplan voor 2018 € 167 miljoen voor vlotter en veiliger verkeer in Vlaams-Brabant. Voor de eerste keer zijn alle investeringen van de verschillende entiteiten van het beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken samengevoegd in één globaal investeringsplan.  Zo kunnen investeringen beter gecoördineerd worden en blijft de hinder beperkt. “Er gaan volgend jaar in Vlaams-Brabant weer flink wat schuppen in de grond”, zegt Ben Weyts.

Het aanhoudende fileprobleem verlamt ook in Vlaams-Brabant mens, milieu en economie. Er bestaan geen wonderoplossingen om al de files weg te toveren. De enige manier om opnieuw perspectief te creëren is investeren. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts heeft de investeringen voor alle vormen van vervoer opgetrokken naar recordhoogte. Dat zal zich ook laten voelen in Vlaams-Brabant.

Alle investeringen staan opgelijst in het Globaal Investeringsplan (GIP). Voor het eerst werden de investeringen van de diverse entiteiten van het beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken samengevoegd in één geïntegreerd plan. Vroeger werkten het Agentschap Wegen en Verkeer, de waterwegbeheerders, De Lijn, het Departement MOW en andere entiteiten naast elkaar en stelden ze elk een eigen investeringsplan op. Het gebeurde dan weleens dat de wegbeheerder de weg openbrak en dat de waterwegbeheerder een jaar na de voltooiing van die wegenwerken begon aan een brug. Weyts: “Dankzij dit globale investeringsplan kunnen we de investeringen beter opvolgen en coördineren, om de hinder maximaal te beperken”.

Concreet is er voor de provincie Vlaams-Brabant € 167 miljoen voorzien in het GIP. Enkele Vlaams-Brabantse blikvangers uit het Globaal Investeringsplan zijn de herinrichting van de Assesteenweg in Ternat (€ 2,7 miljoen), de tunnel onder de E314 in Leuven (€ 2,8 miljoen) en de nieuwe spitsstrook op de E314 (€ 28 miljoen). Er werd onder meer ook geld voorzien voor de aanleg van een brug over het kanaal Brussel-Charleroi in Sint-Pieters-Leeuw (€ 8,5 miljoen), doorstromingsmaatregelen op de Ringlijn (€ 1,9 miljoen) en de investeringen in de stationsomgeving in Diest (€ 1,1 miljoen).

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 dec 2017
Felix Merckx
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 19 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief