REGIO - Minister Sven Gatz erkent Brabants trekpaard als Immaterieel Erfgoed.

C21

REGIO - Minister Sven Gatz erkent Brabants trekpaard als Immaterieel Erfgoed.

Trekpaarden
Foto Emile Devogeleer
 

  Minister van cultuur Sven Gatz heeft beslist om ‘De cultuur rond het Belgisch (of Brabants) trekpaard’ toe te  voegen aan de inventaris Vlaanderen voor Immaterieel Erfgoed. Deze inventaris draagt bij tot de zichtbaarheid van immaterieel erfgoed en stimuleert het behartigen ervan. Op de lijst staan nu 52 elementen.

 Minister van cultuur Sven Gatz: “ik ben blij dat we twee ( ook de hondenzwemming in Sint-Baafs-vijve) nieuwe tradities kunnen toevoegen aan de inventaris voor Immaterieel Cultureel erfgoed. Zowel de hondenzwemming als de cultuur rond het Belgisch trekpaard zijn tradities die heel wat volk op de been brengen. Met de erkenning zetten we beide tradities niet alleen extra in de kijker, we zorgen er ook voor dat ze in stand worden gehouden zodat ook volgende generaties ervan kunnen genieten.”

 Belgische trekpaarden zijn grote en breedgebouwde koudbloedpaarden met een uitgesproken spierontwikkeling . Ze staan bekend om hun zachtaardig karakter en vermogen om zware lasten te trekken en in gezapig tempo te verplaatsen.

Momenteel zijn er nog enkele honderden fokkers actief, en staan er zo’n 7.400 Belgische trekpaarden in  Vlaanderen in het stamboek.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jan 2018
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 19 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief