Gestolen fietsen gevonden en dieven opgepakt bij huiszoekingen

C21

Gestolen fietsen gevonden en dieven opgepakt bij huiszoekingen

Img_9350
 
Img_9351
De bestolen fietsenhandelaar in Geraardsbergen zette indertijd beelden van de bewakingscamera op het internet.
 

Sinds het einde van de zomer 2017 voert de Federale Gerechtelijke Politie van Halle-Vilvoorde, in opdracht van het parket van Halle-Vilvoorde, onderzoek naar een vereniging van misdadigers van Roemeens-Moldavische origine die zich bezig hield met het plegen van zware diefstallen in fietsenspeciaalzaken over heel België. De verdachten stalen in de meeste gevallen eerst een lichte vrachtauto of camionette om hun latere buit, dure koersfietsen en moutainbikes, te vervoeren. Een aantal van de diefstallen werden gepleegd langs het dak van de fietsenwinkel.  De waarde van de gestolen fietsen wordt op +/- 500.000 EUR geschat. 

Na een eerste diefstal in een fietsenwinkel te KAMPENHOUT in het voorjaar van 2017 konden er linken gelegd worden naar gelijkaardige feiten en na minutieus onderzoek konden de verdachten in beeld gebracht worden. Tot op heden kunnen diefstallen in fietsenspeciaalzaken te BEERNEM, KAMPENHOUT, WETTEREN, EGHEZEE, WAREMME, BERINGEN, DIEST, LEBBEKE, GERAARDSBERGEN en FLORENNES aan de bende worden gelinkt.

 

Op 22/12/17 kon een aantal fietsen gerecupereerd worden die afkomstig waren van de diefstal in FLORENNES.  De verdachten hadden de gestolen fietsen verpakt en lieten ze met een transportfirma overbrengen naar hun thuisland.  De verzending kon echter getraceerd worden en de fietsen konden in beslag genomen worden.  Opvallend was dat de nieuwe fietsen besmeurd waren met modder om te laten uitschijnen dat ze tweedehands waren.

 

Op 16/01/18 werden vier huiszoekingen verricht te WEMMEL, LAKEN, JETTE en KOEKELBERG.  Vijf verdachten konden worden aangetroffen.  Bij één zoeking werden drie dure fietsen aangetroffen.  Verder werden er belastende elementen aangetroffen die de verdachten kunnen linken aan deze vereniging van misdadigers.

De verdachten werden verhoord doch ontkennen hun betrokkenheid.  Drie personen werden vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter te BRUSSEL.  Ze werden alle drie onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

 

De in beslag genomen fietsen zijn te bezichtigen op de burelen van de Federale Gerechtelijke Politie van Halle-Vilvoorde.  Dit na telefonisch contact op het nummer 02/451.22.12.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jan 2018
Guido Van Cauwelaert
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief