HALLE - Sportregiowerking Zuidwest Rand wordt verder gezet

C21

HALLE - Sportregiowerking Zuidwest Rand wordt verder gezet

Halle_logo
EP

 De gemeenteraad van Halle heeft de voortzetting van de Sportregiowerking Zuidwest Rand goedgekeurd. Door deze samenwerking bundelen de  sportdiensten uit de regio opnieuw regelmatig de krachten. De provincie Vlaams-Brabant coördineerde in het verleden deze regiowerking. Maar door de hervorming van de provincies dreigde ook het doek te vallen over deze samenwerking.  

Sinds begin dit jaar zijn de provincies niet langer bevoegd voor persoonsgebonden bevoegdheden zoals cultuur, jeugd en sport. Daardoor werd ook de provinciale sportdienst opgedoekt die de sportregiowerking organiseerde. Maar omwille van het succes van de overkoepelende sportinitiatieven van de voorbije 20 jaar en de sportieve samenwerking tussen de gemeenten, werd beslist om het project verder te zetten. De sportpromotiedienst Vlaams-Brabant van Sport Vlaanderen had de gemeenten hiertoe ook opgeroepen.

Uiteindelijk nam buurgemeente Sint-Pieters-Leeuw het initiatief om met de betrokken gemeentebesturen een samenwerkingsovereenkomst af te sluiten met als doel het sportbeleid – in de ruime zin van het woord – van de deelnemende gemeenten op elkaar af te stemmen en te stimuleren.

De gemeenteraad keurde alvast de samenwerkingsovereenkomst goed tussen de gemeenten Beersel, Dilbeek, Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Genesius-Rode, Linkebeek, Drogenbos en de stad Halle. Concreet is er geopteerd om volgende activiteiten in 2018 te behouden: 2 kleuterhappenings in 2 van de deenemende gemeenten;  ‘Kijk-ik-fiets’ (in elke geïnteresseerde gemeente), een vorming waarbij kinderen zelfstandig leren fietsen; ‘Hopsakee’ (in elke geïnteresseerde gemeente). Dit is een bewegingslandschap waarbij al spelend de fysieke en psychomotorische capaciteiten van kleuters optimaal ontdekt en ontwikkeld worden. En ‘Urban Run’ (in 1 deelnemende gemeente). Dit is een loopevenement waarbij een parcours wordt uitgestippeld langs en door verschillende gebouwen.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jan 2018
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 30 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
| 24 apr 2024
Marc Sluys | 22 apr 2024
Marc Sluys | 19 apr 2024

archief