REGIO - Klaas Slootmans trekt provincielijst Vlaams Belang

REGIO - Klaas Slootmans trekt provincielijst Vlaams Belang

Editiepajot_regio
Ingezonden foto

Beerselaar Klaas Slootmans trekt op 14 oktober de Vlaams-Brabantse Vlaams Belang-lijst in Halle-Vilvoorde. Dat bekrachtigde het nationaal partijbestuur van de partij. Met Slootmans als aanvoerder geeft huidig fractievoorzitter Jan Laeremans de fakkel als trekker door aan de jongere generatie.

Laeremans loodste het toenmalige Vlaams Blok in 1991 de provincieraad in, waar hij uitblonk als welbespraakt dossiervreter en gerespecteerd en gedreven oppositielid. Jan Laeremans: “Ook in de provincieraad hebben we jarenlang de rol van ijsbreker vervuld: wij waren de eersten om veiligheid in de recreatiedomeinen te eisen,  overbodige taken af te stoten, voorrang te geven in onze woonreglementen aan inwoners met een band met de streek…Telkens zijn de andere partijen ons schoorvoetend gevolgd. Maar na 27 jaar is het wel eens tijd om de jongere generatie een kans te geven, zonder zelf af te haken, want ik sta op de derde plaats .”

Met Slootmans kiest het Vlaams Belang voor een nieuw gezicht in de provincieraad, al is hij al enkele jaren nationaal woordvoerder van de partij en zetelde hij eerder in de gemeenteraad van Beersel. Volgens de nieuwe lijsttrekker zijn de uitdagingen van onze provincie alvast enorm. “In geen enkel andere provincie zet de ontnederlandsing en internationalisering zich zo fors door als hier. Minder dan de helft van de jonge gezinnen in Halle-Vilvoorde spreekt thuis nog Nederlands”, aldus Slootmans. “Na de instroom van Franstaligen krijgt de Rand nu af te rekenen met een forse instroom van niet-Europese migranten. In mijn eigen gemeente Beersel spreekt 1 op 5 gezinnen geen van beide landstalen.” Volgens Slootmans zijn de gevolgen uiterst nefast. “De toevloed zorgt voor piekende vastgoedprijzen, waardoor onze jonge gezinnen vaak niet meer in staat zijn om in de eigen gemeente te blijven wonen.”

Maar ook op het vlak van onderwijs ziet Slootmans enorme uitdagingen die de nodige politieke moed vereisen. “Door de bovengemiddelde instroom van anderstaligen kampen we met een dalend onderwijsniveau en rode alarmsignalen van leerkrachten en experts.” Ook hier is een belangrijke taak weggelegd voor de provincie Vlaams-Brabant als klokkenluider naar de hogere overheden.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 feb 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 18 jan 2019
Devogeleer Emile | 17 jan 2019
Devogeleer Emile | 11 jan 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 01 jan 2019
Sam Herremans | 28 dec 2018
Devogeleer Emile | 27 dec 2018
Guido Van Cauwelaert | 13 dec 2018
Devogeleer Emile | 10 dec 2018

archief