REGIO- Regionaal Landschap Groene Corridor omgedoopt tot Regionaal Landschap Brabantse Kouters en uitgebreid tot 14 gemeenten

C21

REGIO- Regionaal Landschap Groene Corridor omgedoopt tot Regionaal Landschap Brabantse Kouters en uitgebreid tot 14 gemeenten

Groene_corridor
EP

 Tijdens de Algemene Vergadering werd de vzw Regionaal Landschap Groene Corridor omgedoopt tot Regionaal Landschap Brabantse Kouters (RLBK). Tegelijk sloten de gemeenten Machelen en Wezembeek-Oppem aan bij het samenwerkingsverband. Samen met de provincie Vlaams-Brabant, de 12 reeds aangesloten gemeenten (Asse, Grimbergen, Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise, Merchtem, Opwijk, Steenokkerzeel, Vilvoorde, Wemmel, Zaventem en Zemst), de Vlaamse Overheid en verenigingen voor natuur en landschap, recreatie en toerisme, erfgoed, landbouw en jacht zet RLBK onder haar nieuwe naam verder in op natuurinrichting, historische landschapszorg, agrarisch natuurbeheer, natuureducatie en natuurrecreatie.

 “De naamswijziging is een belangrijke stap om te komen tot een versterkte streekidentiteit in het Noordwesten van Vlaams-Brabant”, zo verduidelijkt Magda Van Stevens, voorzitter van RLBK. “We werken momenteel niet alleen mee aan de ontwikkeling van het wandelnetwerk dat ook de naam ‘Brabantse Kouters’ zal dragen, hiermee sluiten we eveneens aan op andere streekwerking vanuit landbouw en toerisme die ook onder deze naam opereren. We hopen zo niet alleen bij te dragen tot een herkenbaar streekmerk voor de gemiddelde recreant, maar ook de onderlinge verbondenheid tussen de gemeenten, de verenigingen en hun inwoners te versterken.”

De komende maanden wordt achter de schermen werk gemaakt van een nieuw logo, een aangepaste huisstijl en uiteraard ook de nodige communicatiemiddelen. Tot het najaar blijft de vzw daarom voorlopig nog naar buiten treden als Regionaal Landschap Groene Corridor.

Tie Roefs, gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid, en Tom Dehaene, gedeputeerde voor erfgoed, zijn vooral erg opgetogen met de uitbreiding van het werkingsgebied: “Vanuit de provincie Vlaams-Brabant ondersteunen wij sterk de werking van de regionale landschappen omdat we geloven in de meerwaarde van deze organisaties op het vlak van natuurbehoud en landschapszorg. Samen richten we ons op robuuste natuurverbindingen en historisch landschapsherstel in de provincie.”

“Via een doelgroepgerichte aanpak mikken we eveneens op meer biodiversiteit in tuinen en de ontwikkeling van natuur in een meer verstedelijkte omgeving zoals op speelplaatsen, bedrijventerreinen en terreinen van zorginstellingen," verduidelijkt Tie Roefs nog. "We vinden het dan ook erg positief dat inwoners van Machelen en Wezembeek-Oppem vanaf nu ook gebruik kunnen maken van dit aanbod. Met de toetreding van deze twee gemeenten kunnen de vijf regionale landschappen in Vlaams-Brabant hun werking quasi gebiedsdekkend ontplooien,” besluit Tom Dehaene.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 feb 2018
Felix Merckx
Ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 apr 2024
| 24 apr 2024
Marc Sluys | 22 apr 2024
Marc Sluys | 19 apr 2024

archief