REGIO - Toneel ten voordele van de Ziekenhuisclowns

C21

REGIO - Toneel ten voordele van de Ziekenhuisclowns

La_mama
Ingezonden fotoi
 

 KTV De Noordstar doen enkele opvoeringen van La Mama ten voordele van de Ziekenhuisclowns. Ze gaan door op 10 maart om 20u15 in Nekkkkersdal iinLaken op 17 maart om 20u15 in De Boesdaalhoeve Rod   op 24 maart om 20u in De Merselborre Vlezenbeek en om 15u op 25 maart ook aldaar in De Merselborreen  op 28 april om 20u15 in het CC Rodestraat Ukkell “La Mamma” kan ook beleefd worden als een allegorie waarin Antonio staat voor het Grtjs

De auteur van het toneelstuk vond zijn inspiratie in het werk ”De mooie Antonio” van de Italiaanse auteur Vitaliano Brancati, begin twintigste eeuw.In Italië broedt het fascisme al en zijn echo klinkt al door tot in Catania, een Italiaanse provinciestad. De jonge edelman Antonio Magnano keert er naar zijn ouderlijk huis terug na enkele jaren in het grote Rome te hebben doorgebracht. Hij zal er een meisje schaken, trouwen en stoere zonen krijgen. Kortom doen wat van iedere Italiaanse man wordt verwacht.

Een vrouw vinden moet geen probleem worden voor Antonio. Hij is de allermooiste, aller heerlijkste man die ooit op Gods aarde heeft rondgelopen. De geruchten uit Rome liegen er niet om. En na drie weken Catania komen alle vrouwen bij de priester de onzedige gedachten biechten  die de aanblik van de jonge man bij hen opwekken.

Padre Giovani: “Beseft u wel dat iedere week tien van de twintig meisjes van goeden huize bij mij komen biechten dat ze tegen God hebben gezondigd omdat ze …… op een manier die niet strookt met hun opvoeding …. aan uw zoon hebben gedacht!”

 Antonio trouwt met Barbara, de mooie en intelligente dochter van notaris Puglisi maar na twee jaren blijkt ze nog maagd te zijn! Dit lijkt niet te passen bij een Zuid-Italiaanse kerel.

Het blijspeZe gaan door op 10 maart om 20u15 in Nekkersdal Laken.:  op 17 maart om 20u15 in De Boesdaalhoeve Rode:;  op 24 maart om 20u in De Merselborre Vlezenbeek en om 15u op 24 maart ook aldaar. En op op 28 april om 20u15 in het CC Rodestraat Ukkell 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 mrt 2018
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

| 24 apr 2024
Marc Sluys | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 19 apr 2024
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024

archief