Regio - Derde editie van Lokale Helden komt eraan in Groene Gordel

Regio - Derde editie van Lokale Helden komt eraan in Groene Gordel

Editiepajot_lokale_helden_dilbeek_
Ingezonden foto
 

Op vrijdag 27 april vindt de derde editie van Lokale Helden plaats in 200 Vlaamse en Brusselse gemeenten. Onder impuls van Poppunt geven artiesten op één dag maar liefst 1.050 optredens op 390 podia in hun buurt. In die zin is Lokale Helden zonder meer ’s lands grootste muziekevenement, en een uitgelezen kans voor iedereen om lokaal talent te ontdekken. Ook in de Vlaamse Rand en de regio Halle-Vilvoorde.

Met Lokale Helden daagt Poppunt (de vzw die zich met info, advies en speelkansen inzet voor alle muzikanten, dj’s en producers) iedereen met een hart voor muziek en zin voor ondernemerschap uit om op één dag samen optredens te organiseren voor lokaal talent. Poppunt biedt hen daarbij expertise en tools, een leerrijke ervaring én een publiek. Zo wist de organisatie onder het motto ‘support your local scene’ op drie edities tijd organisatoren in maar liefst 4 op 5 gemeenten te overtuigen om deel te nemen aan Lokale Helden.

Ook dit jaar gaan tal van jeugd- en cultuurdiensten, clubs, festivals, kroegen, scholen, jeugdhuizen en andere initiatiefnemers de uitdaging aan, en ze doen dat bijzonder vaak samen. Lokale Helden en haar organisatoren brengen het Vlaamse muzieklandschap van onderuit in beweging. JH Basement, Tonzent Live, cultuur- en jeugddienst Zaventem bijvoorbeeld dragen de lokale muziekscene allemaal een warm hart toe, en zetten dat op 27 april graag in de verf door samen drie beloftevolle bands te plaatsen op het podium van het gloednieuwe CC De Factorij.

In Ternat staken leerlingen van Sint Jozef, CC De Ploter en Noise Gate dan weer de hoofden bij elkaar voor een muzikaal Cluedo-spel. Het publiek kan de moordzaak enkel oplossen dankzij tips die telkens gegeven worden na huiskamerconcerten op de Dreef (ook gekend voor fictieve moord en misdaad via de tv-soap Thuis). Elders kruisen lokale, talentvolle bands dan weer de plectrums: JH Splinter’s Rock Rally zoekt een band om op Roosdaal Zomert te spelen. En ook in Tervuren wordt er muzikaal gestreden, met als inzet een plek op de affiche van Hee Tervuren Reuzegezellig.

Lokale helden vallen op 27 april bovendien vaak te bewonderen op uitzonderlijke plaatsen. Zo vormt het museum Sportimonium in Zemst zich een avond lang om tot een concertzaal met twee podia. Lokale bands geven er het beste van zichzelf, terwijl de bezoekers hun night at the museum beleven. In microbrouwerij De Angerik in Dilbeek krijgen de biervaten dan weer het gezelschap van lekkere pralines, en het minstens even smakelijke muzikale ensemble van de Academie Dil'Arte.

Lokale Helden vindt in heel Vlaanderen en Brussel plaats in grotten, badkamers, scholen, torens, woonzorgcentra, een kasteel, geitenschuur, oude fabriek, voormalige cinema, citadel en een pannenkoekenhuisje. Minstens even sfeervol is de ontwijde Paterskerk in Halle.

Jeugddienst Halle en CC ’t Vondel kozen deze hemelse locatie voor unplugged-concerten van lokale helden Seven of Jacks en Wildlife en spectaculaire performances van jong, plaatselijk danstalent.

Een heel andere setting ten slotte vormt Vrijdagmarkt ‘de Rink’ in Sint-Pieters-Leeuw. Om het tienjarig bestaan van de markt te vieren betreden artiesten het podium te midden van de marktkramers. En zo biedt Lokale Helden, ook voor wie zelden concertzalen opzoekt, ontmoetingen met de eigen buurt en dé gelegenheid bij uitstek om muzikaal talent van eigen kweek aan het werk te zien.

www.lokalehelden.be toont een overzicht van alle evenementen. Ontdek de initiatieven in jouw buurt en ondersteun op 27 april mee lokaal talent.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 apr 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 20 aug 2019
Guido Van Cauwelaert | 08 aug 2019
Marc Colpaert | 04 aug 2019

archief