Provinciedomein Huizingen heropent als monument geklasseerde 'Rotstuin Bloemendal

C21

Provinciedomein Huizingen heropent als monument geklasseerde 'Rotstuin Bloemendal

Dsc_1296_01_02__large_
 
Dsc_1197_01__large_
 
Dsc_1199__large_
 
Dsc_1201__large_
 
Dsc_1209__large_
 
Dsc_1212__large_
 
Dsc_1243_01__large_
 
Dsc_1183_01_01__large_
 
Dsc_8694__large_
 
Dsc_8827__large_
 

 De rotstuin van het Provinciedomein Huizingen dateerde van 1958, en was na 60 jaar dringend aan vernieuwing toe. De ambitieuze restauratie van de als monument erkende rotstuin “ Het Bloemendal” werd vandaag opnieuw opengesteld aan het publiek.

Na de symbolische eerste spadesteek in augustus 2013 begonnen de infrastructuurwerken. De beplantingswerken die op 21 maart 2017 van start gingen zijn nu ook succesvol afgerond. De rotstuin van het Provinciedomein Huizingen is gerenoveerd, en terecht. Hij is uniek in België met zijn enorme verscheidenheid aan planten en excentrieke vormgeving. Het is dan ook al jaren een toeristische trekpleister die mooi ingebed ligt in het recreatiedomein van de groene gordel.

'Door zijn kenmerkende combinatie van planten, rotsen en beekloop staat de tuin in België inderdaad op eenzame hoogte,' zegt gedeputeerde Walter Zelderloo, 'en de bezoekers merken dan ook snel dat ze zich niet in zomaar een tuin bevinden. 'Kinderen kunnen er over bruggen huppelen en van op het pad de watervallen of felgekleurde bloemen van nabij bekijken. Voor een rustgevende wandeling met het gezin is dit de perfecte plaats. 'Kinderen, ouders en grootouders hebben hier plezier aldus Walter Zelderloo.

In het kader van de natuur-educatieve werking van het Provinciedomein Huizingen, wordt er een publieksaanbod uitgewerkt rond de rotstuin. Er is een leerrijke wandelbrochure opgesteld die kosteloos ter beschikking wordt gesteld aan de hoofdingang. Daarnaast gaan er op vaste tijdstippen gratis begeleide rondleidingen door met een professionele domeingids.

Het Provinciedomein Huizingen heeft vandaag nog heel wat meer te bieden. Wie het treintje neemt doorheen het park komt onderweg een openluchtzwembad, roeivijver, minigolf en sporttereinnen tegen. Voor de jongste bezoekertjes zijn er speeltuinen en een dierenpark, waar er onlangs een klein paardje 'Darko' werd geboren, en enkele pasgeboren bokjes huppelen er lustig rond op hun weide.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mei 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 mrt 2024

archief