REGIO - De Regiobib Pajottenland & Zennevallei is geboren

C21

REGIO - De Regiobib Pajottenland & Zennevallei is geboren

Editiepajot_regio
Ingezonden foto
 
Editiepajot_regio
Ingezonden geboortekaartje
 

Op vrijdag 25 mei werd te Galmaarden de Regiobib Pajottenland & Zennevallei definitief als deelwerking van de Cultuurregio Pajottenland & Zennevallei voorgesteld aan de pers. Na eerdere projectmatige samenwerkingen tussen de bibliotheken is deze bibregio nu officieel juridisch verankerd binnen de Cultuurregio, naast de erfgoedcel en de intergemeentelijke onroerende erfgoeddienst.

Concreet vormen 14 bibliotheken de Regiobib Pajottenland & Zennevallei: Affligem, Beersel, Dilbeek, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Liedekerke, Linkebeek, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw en Ternat.

Waarom een samenwerking met de Cultuurregio?
Marc Snoeck, voorzitter van de raad van bestuur van de Cultuurregio, legt uit: “De inkanteling in onze Cultuurregio is voor deze bibliotheekregio de meest logische stap om te kunnen groeien en het biedt meer mogelijkheden om te werken aan de uitdagingen waar de bibliotheken voor staan. In het verleden was er reeds een traditie van transversale en structurele samenwerking.”

Deze verankering betekent ook meer duidelijkheid naar Vlaanderen toe. De vraag naar meer samenwerking is in deze regio vanuit de basis gegroeid. Alle bibliothecarissen zijn overtuigd van de meerwaarde, zij willen klaar staan voor de toekomst. Want de opdracht van de bibliotheken is in deze veranderende (digitale) tijden veel complexer geworden en daar kan een bibliotheek niet meer alleen een antwoord op bieden.

“We willen een kwaliteitsvolle bibliotheek blijven garanderen in iedere gemeente”, vult Isabelle De Gauquier, bibliothecaris van Galmaarden, aan. “De bibliotheek moet een plaats zijn waar iedereen welkom is, leesplezier en ontspanning mag vinden, informatie kan vergaren, maar ook sociale contacten kan leggen met medebewoners, enz. De bibliotheek moet een thuis zijn voor iedereen!”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mei 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 27 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 mrt 2024

archief