REGIO - De 10.000-stappenclash is afgelopen

C21

REGIO - De 10.000-stappenclash is afgelopen

Groepsfoto
 
Regionale_scores
 

De winnaars van de derde 10.000-stappenclash tussen gemeenten zijn bekend. Tussen 1 en 31 mei namen 207 Vlaamse steden en gemeenten het al stappend tegen elkaar op. Doel van deze wedstrijd? Om het meeste stappen zetten en zo dus meer bewegen!  

 

In Vlaanderen werden Halen, Poperinge, Oostkamp & Mechelen de actiefste gemeenten van Vlaanderen. Zowel Herne als Zemst eindigen op de derde plaats in de Vlaamse ranking. In regio Zenneland gingen Herne, Hoeilaart en Zemst met de eerste plaats aan de haal. Maar ook de 19 andere gemeenten uit onze regio deden het zeker niet slecht. Het merendeel belandde in de top 50 van Vlaamse gemeenten.

 

De regionale winnaars van de 10.000-stappenclash

Om de strijd eerlijk te houden, werden de 207 steden en gemeenten onderverdeeld in vier categorieën, gebaseerd op het aantal inwoners. In onze regio stapten gemeenten slechts in drie categorieën. 

 

Het was haasje over. Herne stond een hele tijd op de 3de plaats, gevolgd door Kapelle-op-den-Bos. Het laatste weekend maakte Kapelle-op-den-Bos een inhaalbeweging, maar uiteindelijk kregen de stappers in Herne de overhand. Herne zette in totaal 25.523.673 stappen en Kapelle-op-den-Bos 24.605.220. Hetzelfde scenario speelde zich af tussen Hoeilaart en Merchtem. Deze twee gemeenten streden voor de 5de en de 6de plaats in de Vlaamse ranking. Het was spannend: Hoeilaart zette 28.979.260 stappen en Merchtem 28.154.716. Met een verschil van 824.544 stappen won Hoeilaart het nog net van Merchtem.

 

Mooie prijzen

Natalie Verhelle van Logo Zenneland organiseerde de wedstrijd regionaal en was blij met het resultaat: “Onze gemeenten deden het weerom zeer goed. Als regio hadden we de meeste deelnemende gemeenten, dat toont toch dat onze gemeenten gezondheid als een prioriteit zien.” Voor hun inspanning namen de gemeenten sportieve prijzen in ontvangst in Villa Beverbos in Wemmel. 

 

Categorie -10.000 inwoners:

  • Herne behaalde de 1ste plaats in de competitie regio Zenneland en de 3de plaats in de Vlaamse competitie. 
  • Kapelle-op-den-Bos behaalde de 2de plaats in de competitie regio Zenneland en de 4de plaats in de Vlaamse competitie. 
  • Pepingen behaalde de 3de plaats in de competitie regio Zenneland en de 9de plaats in de Vlaamse competitie.

Categorie -20.000 inwoners:

  • Hoeilaart behaalde de 1ste plaats in de competitie regio Zenneland en de 5de plaats in de Vlaamse competitie.
  • Merchtem behaalde de 2de plaats in de competitie regio Zenneland en de 6de plaats in de Vlaamse competitie. 
  • Wemmel behaalde de 3de plaats in de competitie regio Zenneland en de 7de plaats in de Vlaamse competitie. 

Categorie -50.000 inwoners:

Zemst behaalde de 1ste plaats in de competitie regio Zenneland en de 3de plaats in de Vlaamse competitie.

Zaventem behaalde de 2de plaats in de competitie regio Zenneland en de 13de plaats in de Vlaamse competitie. 

Tervuren behaalde de 3de plaats in de competitie regio Zenneland en de 19de plaats in de Vlaamse competitie. 

 

Zemst ontving de prijs voor de meeste deelnemers, Merchtem voor de beste online ondersteuning, Wemmel en Kraainem voor de warmste actie en Hoeilaart ten slotte voor de origineelste actie. 

 

In onze regio nemen 22 gemeenten deel aan de 10.000-stappenclash: Affligem, Bever, Drogenbos, Galmaarden, Herne, Hoeilaart, Kapelle-op-den-Bos, Kraainem, Lennik, Liedekerke, Machelen, Merchtem, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat, Tervuren, Wemmel, Wezembeek-Oppem, Zaventem en Zemst. Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin is blij met deze resultaten “Het uitgangspunt van de 10.000-stappenclash is: ‘bewegen is gezond’. Het is dan ook geweldig om vast te stellen dat niet minder dan 207 gemeenten in Vlaanderen hun inwoners hebben gemobiliseerd om die 10.000 stappen te zetten per dag. Zo maken we met z’n allen stukje bij beetje de doelstelling ‘de Vlaming leeft gezonder in 2025’ waar.”

 

De 10.000-stappenclash is een initiatief van de Vlaamse Logo’s en het Vlaams Instituut Gezond Leven, met steun van de Vlaamse overheid. De campagne wil mensen aanzetten om voldoende te bewegen door dagelijks 10.000 stappen te zetten. 

 

Voor meer informatie: Een volledige rangschikking vindt u op www.10000stappen.be 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 jun 2018
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

| 24 apr 2024
Marc Sluys | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 19 apr 2024
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024

archief