REGIO - Weg van Klassiek 2018

C21

REGIO - Weg van Klassiek 2018

Dsc_4975_01_01__large_
 

Festival van klassieke muziek en natuur in Pajottenland-Zennevallei - Van vrijdag 24 tot zondag 26 augustus brengt Weg van Klassiek in Bellingen, Gaasbeek en Sint-Pieters-Leeuw klassieke muziek als streekproduct van het Pajottenland:. Dit wordt dan:  concerten op bijzondere plekken, gekoppeld aan natuurbeleving.

Het Festival Weg van Klassiek pakt voor zijn zesde editie uit met een centrale gast van formaat: Reinoud Van Mechelen. Het handelsmerk van Reinoud Van Mechelen is zijn warme hoge tenorstem. Hij treedt op van Moskou tot New York met de grote barokensembles van het moment. In 2016 richtte Reinoud zijn eigen ensemble A Nocte Temporis op om met historisch geïnformeerde muziek een zo groot mogelijk publiek emotioneel te raken.

Op vrijdag 24 augustus brengen Reinoud Van Mechelen en A Nocte Temporis het programma ‘Sérénade Burlesque’. In de prachtige abdijkerk van Bellingen zullen een aantal komische cantates weerklinken van onder meer Laurent Gervais en Nicolas Racot de Grandval. De avond erna is het Kasteel van Gaasbeek het decor voor een recital met liederen van Robert Schumann en Franz Liszt, begeleid door Antony Romaniuk. Zondagnamiddag 26 augustus is A Nocte Temporis opnieuw van de partij, dit keer met Bachcantates in de Sint-Pieterskerk van Sint-Pieters-Leeuw.

Bij Weg van Klassiek is het landschap van het Pajottenland en de Zennevallei een vast ingrediënt. Aan elk concert gaat een wandeling vooraf. Ervaren gidsen nemen ons dit keer mee op een Vlinderwandeling door Bellingen, een bezoek aan de museumtuin in Gaasbeek en een ontdekkingstocht door de Zuunbeekvallei. Ook het culinaire speelt een belangrijke rol. Vrijdag valt te genieten van het lekkers van de streek in de abdijhoeve Cantimpré en zaterdag krijgen de deelnemers een streekeigen broodmaaltijd voorgeschoteld.

Info en tickets via www.wegvanklassiek.be.

Weg van Klassiek 2018 is een organisatie van Vlabra’ccent Regio Pajottenland-Zennevallei, Regionaal Landschap Pajottenland-Zennevallei, cc Westrand, Kasteel van Gaasbeek, Kunst In Pepingen en cc Coloma, met steun en medewerking van de gemeenten Pepingen, Lennik en Sint-Pieters-Leeuw, de Vlaamse Overheid, van Agentschap Natuur en Bos en de vzw Servais.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jun 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 mrt 2024

archief