158.523 euro voor duurzaam woon-schoolverkeer vanuit VLAAMS-BRABANT

158.523 euro voor duurzaam woon-schoolverkeer vanuit VLAAMS-BRABANT

Mobikapel_1
 

De provincie Vlaams-Brabant geeft 158.523 euro voor 42 duurzame woon-schoolverkeer-projecten van scholen uit AffligemAsse, Bierbeek, Boutersem, Gooik, Grimbergen, Haacht, Halle, Herent, Kampenhout, Kortenaken, Landen, Leuven, Machelen, OpwijkPepingenRoosdaal, Rotselaar, Tervuren, Tienen, Tremelo, Vilvoorde en Zaventem.

De provincie Vlaams-Brabant zet in op duurzaam woon-schoolverkeer. De scholen die meewerken hebben het hele schooljaar verhoogde aandacht voor verkeer en mobiliteit.

‘We willen scholen stimuleren om van stappen en fietsen met de leerlingen een gewoonte te maken. Ze stellen een jaarplan op met het hele jaar door aandacht voor praktische verkeerslessen. Zo doen kinderen en jongeren al vroeg ervaring op in het verkeer, wat hen voorbereid op het moment waarop ze alleen de straat op gaan’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit.

In totaal krijgen 42 projecten van scholen een subsidie van de provincie Vlaams-Brabant om werk te maken van meer duurzame mobiliteit, goed voor 158.523,02 euro aan subsidies.

‘Met de subsidie investeren de scholen in materiaal voor de verkeerslessen, fietsen of een uitbreiding van de fietsenstalling. We ondersteunen de scholen bij de uitwerking van het project’, besluit gedeputeerde Tom Dehaene.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jul 2018
Sam Herremans
Foto Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 11 mrt 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 07 mrt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 05 mrt 2019
Marc Colpaert | 03 mrt 2019
Marc Colpaert | 03 mrt 2019
Marc Colpaert | 24 feb 2019

archief