Wees niet gek. Doe de tekencheck!

Wees niet gek. Doe de tekencheck!

Teken_ill_home_2018_0
 

Had jij al eens een tekenbeet? Door klimaatopwarming komen teken almaar vaker voor. Je kunt ze overal in de natuur tegenkomen, dus niet alleen als je het bos intrekt. Ook als je in de tuin werkt, gaat wandelen of buiten speelt. En van een teek kun je ziek worden.
Daarom is het belangrijk dat je weet wat je moet doen om tekenziekten te voorkomen. Maak er een gewoonte van jezelf en anderen te controleren. Hoe sneller de teek wordt verwijderd, hoe kleiner de kans op de ziekte van Lyme. Controleer bij de tekencheck zeker de knieholtes, liezen, bilnaad, haarlijn, navel, oksels en tenen. Dit zijn lievelingsplekken van teken!

Een teek gevonden? Verwijder de teek rustig en in één vlotte beweging. Noteer wanneer je gebeten bent en hou de plek gedurende een maand extra in de gaten. Ga naar je (huis)arts als er rond de beet een groter wordende kring ontstaat of wanneer je griepachtige symptomen voelt.
Registreer je tekenbeet via www.tekennet.be of via de app van TekenNet om het onderzoek naar teken en tekenziekten vooruit te helpen.

Op www.tekenbeten.be kan je nog meer tips vinden over teken en tekenbeten.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jul 2018
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 15 jun 2019
Devogeleer Emile | 14 jun 2019
Devogeleer Emile | 13 jun 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 06 jun 2019

archief