Copkiller al na één derde van zijn straf uit gevangenis: N-VA pleit voor correcte strafuitvoering

Copkiller al na één derde van zijn straf uit gevangenis: N-VA pleit voor correcte strafuitvoering

Dsc_0402_12136__large_
 
Dsc_0376_12242__large_
 
Dsc_0346_12223__large_
 

 Het nieuws dat de moordenaar van politieagente Kitty Van Nieuwenhuysen vervroegd zal vrijkomen met een elektronische enkelband komt hard binnen in de Vlaamse huiskamers. De wet mag dan wel zijn toegepast, N-VA wil een strenge en correcte strafuitvoering .

De man die de politiecombi waarin agente Kitty Van Nieuwenhuysen en haar collega zich bevonden, doorzeefde met een Kalasjnikov, zal slechts 10,5 jaar - van de 30 die de rechter uitsprak - in de gevangenis hebben doorgebracht.  Deze moordenaar zal na één derde van zijn straf de gevangenis mogen verlaten.

Het is niet omdat iemand wettelijk gezien in aanmerking komt voor vervroegde vrijlating, dat dit ook meteen moet toegestaan worden. Dit voorbeeld toont nog maar eens aan dat een vervroegde vrijlating na één derde van de straf zeer moeilijk te verantwoorden is,” aldus Kristien Van Vaerenbergh (N-VA-Kamerlid).

In maart 2017 diende Van Vaerenbergh samen met haar N-VA-collega’s een wetsvoorstel in waardoor de voorwaarden voor vervroegde vrijlating aanzienlijk verstengd worden. “Met mijn voorstel zou de moordenaar van Kitty pas na 18 jaar onder strenge voorwaarden kunnen vrijkomen. En laat me duidelijk zijn, vervroegde vrijlating is een gunst die niet lichtzinnig mag worden toegekend,” benadrukt Van Vaerenbergh.


 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 sep 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 11 mrt 2019
Devogeleer Emile | 07 mrt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 05 mrt 2019
Marc Colpaert | 03 mrt 2019
Marc Colpaert | 03 mrt 2019

archief