Woonpunt Zennevallei krijgt goed rapport van minister Homans

Woonpunt Zennevallei krijgt goed rapport van minister Homans

Dsc_9540__large_
 

 Goed nieuws voor Woonpunt Zennevallei: uit het visitatierapport dat gepubliceerd werd door Vlaams minister van Wonen, Liesbeth Homans, blijkt dat de sociale huisvestingsmaatschappij (SHM) goed presteert.

Begin dit jaar vond bij Woonpunt Zennevallei een visitatie plaats. Een visitatie heeft als doel om de prestaties van SHM’s op te volgen, te meten en te verbeteren. Verschillende doelstellingen zoals sociaal beleid, betaalbaarheid of nog financiële leefbaarheid, worden dan grondig onderzocht.

Minister Homans, bevoegd voor wonen, heeft het goede visitatierapport van Woonpunt Zennevallei (WPZ) nu gepubliceerd. Op de 17 onderzochte doelstellingen scoort WPZ 11 maal goed. Voor het verwerven van gronden en panden in functie van sociale woonprojecten scoort WPZ zelfs zeer goed. De hoge bouwproductie en innovativiteit wordt sterk geapprecieerd alsook de manier waarop de maatschappij omwonenden en beleidsactoren betrekt bij projectontwikkeling. Verder kreeg WPZ geen enkele onvoldoende. Vijf doelstellingen zijn nog voor verbetering vatbaar.

Tijdens de visitatie identificeerden de visitatoren ook twee goede praktijken bij Woonpunt Zennevallei. Volgens hen hanteert WPZ ‘een breed gamma aan beschikbare (financierings-)instrumenten om over projectgronden te beschikken. Niet zozeer het inzetten van één bepaald instrument is hier de goede praktijk, maar wel de voortdurende zoektocht van de SHM naar die instrumenten en de durf om die instrumenten, dikwijls als eerste, in te zetten.’

De kinderopvanginitiatieven “’t Goudvinkje” in Halle en “Kriebeldorp” in Dworp worden ook als goede praktijk beschouwd. Woonpunt Zennevallei faciliteert de creatie van extra opvangplaatsen in samenwerking met partners. Bovendien krijgen sociale huurders voorrang tot 25% van die betaalbare opvangplaatsen. Zo realiseert WPZ voor haar huurders maar ook voor haar buren bijkomende voorzieningen die de buurt versterken.


 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 okt 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 13 dec 2018
Devogeleer Emile | 10 dec 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 21 nov 2018
Guido Van Cauwelaert | 21 nov 2018
Marc Colpaert | 20 nov 2018

archief