Alle vredesklokken luiden op 11 november

Alle vredesklokken luiden op 11 november

Klokken__1_
De klokken zullen luiden. Foto Ingezonden
 

Op 11 november om 11 uur zullen, op vraag van de provincie Vlaams-Brabant, de klokken in alle Vlaams-Brabantse gemeenten luiden. Dit vormt het hoogtepunt van een hele reeks lokale en regionale activiteiten naar aanleiding van de viering ‘100 jaar einde van de Eerste Wereldoorlog’. Herdenking en bezinning staan daarin centraal.

‘Om de 100ste verjaardag van het einde van de Groote Oorlog kracht bij te zetten, vroegen we aan alle Vlaams-Brabantse gemeente- en kerkbesturen om op zondag 11 november hun klokken te luiden.  En  daar werd massaal op ingegaan', zegt  Monique  Swinnen, gedeputeerde voor toerisme.

Dit gezamenlijk klokkengelui vormt het orgelpunt van een herdenkingstraject waarin de provincie Vlaams-Brabant het voortouw nam.
Het eigen belevingscentrum WOI te Tildonk speelde daarin een grote rol, zowel met zijn vast aanbod als gelegenheidstentoonstellingen. 
Halle kreeg de unieke tentoonstelling ‘Duitse Negatieven’  rond Vlaams erfgoed tijdens WOI op bezoek.
Er kwam ook een opvallende kunstinstallatie aan de Panquinkazerne te Tervuren. Deze wordt op een ingetogen, maar toch feestelijke wijze  gesloten tijdens het weekend van 11 november.

Tot slot ondersteunde de provincie Vlaams-Brabant ook heel wat toeristische initiatieven en erfgoedprojecten van gemeenten en lokale initiatiefnemers. Het gaat zowel om tentoonstellingen, herdenkingsevenementen, concerten als poëziemanifestaties.

Een overzicht van gemeenten en kerkbesturen die zich reeds registreerden en op 11 november om 11 uur gedurende enkele minuten hun klokken en beiaards luiden vind je op www.toerismevlaamsbrabant.be/samen-klokken-luiden

Ook het bisdom ondersteunt deze oproep naar alle parochies via Kerknet.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 nov 2018
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 11 mrt 2019
Devogeleer Emile | 07 mrt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 05 mrt 2019
Marc Colpaert | 03 mrt 2019
Marc Colpaert | 03 mrt 2019

archief