Kinderboek 'De Bloebelletjes' voor een groter Hallerbos.

Kinderboek 'De Bloebelletjes' voor een groter Hallerbos.

Dsc_1356_01__large_
 
Bloebeletjes_2
 
Panorama1
 

Plan Boommarter stelde samen met Ruth Brillens en Rik De Wulf, een nieuw growfundingproject: het Kinderboek De Bloebelletjes voor. Ruth en Rik zijn ongetwijfeld geen onbekende eerder stelde ze hun lesmap Bloebelletjes voor met succes. Nu gaan ze nog een stapje verder en willen ze samen een heus kinderboek uitbrengen. Na een succesvolle try-out in een honderdtal klassen komt het verhaal over de Bloebelletjes ook in boekvorm. Via een nieuw growfundingproject hopen ze tegen 6 december voldoende centjes op te halen om het kinderboek Bloebelletjes te kunnen drukken.

Ook betoverd door de pracht van het Hallerbos? Breng die magie over op je kinderen en reserveer vandaag nog jouw exemplaar van dit schitterend kinderboek en steun de natuur. Er zijn mooie beloningen aan verbonden: zo heb je voor 25 euro al een exemplaar van het boek met jouw naam erin, én plant je bomen voor een groter Hallerbos.

Het Bloebelletjesbos is op zijn mooist! Paarse hyacinten overal. Daar hebben de Bloebelletjes weer goed voor gezorgd. Maar niet iedereen is hier blij mee. Gluip, de bostrol wil het bos voor hem alleen! Hij pest de dieren en plant overal giftige prikplanten, Floe en Bibell zijn het beu en gaan op zoek naar een oplossing!

Het Bloebelletjesbos is een kinderverhaal dat geïnspireerd werd op het Hallerbos in Halle. Jaarlijks wordt het Hallerbos voor een aantal weken een heus paars sprookjesbos. Welke magische wezentjes zorgen toch voor dit bloemenfeest? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat die bloemetjes nog lang blijven bestaan? Het verhaal is voor een deel realistisch en educatief, maar er zitten ook fantasierijke figuren in. Het Hallerbos verleent zich immers tot het bedenken van wonderlijke verhalen, zeker tijdens de bloei van de wilde hyacinten. Maar het naleven van de regels is er zeer belangrijk om het bloemenfeest te verzekeren.

Ruth Brillens, leerkracht uit de streek, schreef dit educatieve verhaal en Rik De Wulf van Studio De Wulf voorzag het van prachtige tekeningen. Na een succesvolle try-out in een honderdtal klassen komt het nu eindelijk uit in boekvorm. Een editie met harde kaft en zo'n 50 bladzijden. Een echt hebbeding voor kinderen van 4 tot 9 jaar, of hun ouders en grootouders.

Auteur en illustrator zijn er klaar voor, nu jij nog! Om het kinderboek te maken is men nog op zoek naar een startbedrag van 4,000 euro. Zonder jullie steun kan men het boek niet drukken! Teken vandaag al in op jouw exemplaar, en ontvang als eerste jouw boek bij jou in de bus begin 2019. Je krijgt een speciale vermelding in het boek als donateur.

Met dit boek help je ook de natuur: elke euro winst wordt geïnvesteerd in de aankoop extra natuur rond het Hallerbos. Zo is dit boek ook een investering in een gezonde, plezante en groene leefomgeving voor kinderen.

Alle info en promofilmpje vind je op www.growfunding.be/bloebelletjesbos.

Een project van Plan Boommarter: Plan Boommarter staat voor de uitwerking van een groot bos- en natuurcomplex te zuiden van Halle. Plan Boommarter is een samenwerking van Agentschap voor Natuur en Bos, Stad Halle, Natuurpunt, Provincie Vlaams-Brabant, Natuurgidsen Zuidwest Brabant, en Regionale Landschap Pajottenland & Zennevallei www.planboommarter.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 nov 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile en ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 19 mei 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 13 mei 2019
Devogeleer Emile | 25 apr 2019
Devogeleer Emile | 24 apr 2019

archief