Rij veilig met nul BOB-campagne in Vlaams-Brabant

Rij veilig met nul BOB-campagne in Vlaams-Brabant

Alcoholctl
 

Rijden onder invloed van alcohol in het verkeer blijft nog steeds een probleem. Daarom controleren de lokale en federale politiediensten in december op rijden onder invloed.  Deze controles kaderen in de BOB- campagne. De BOB-campagne wordt gehouden van 30 november tot en met 28 januari. 

In Vlaams-Brabant worden in zes maanden per jaar provinciaal gecoördineerde controles op rijden onder invloed gehouden in samenwerking met de geïntegreerde politie  en parket.  De provinciale ongevalscijfers geven aan dat in ongeveer één verkeersongeval op tien de chauffeur reed onder invloed.

‘Ook in de eindejaarsperiode, waarin traditioneel veel feestjes worden gehouden, is het van belang dat chauffeurs nuchter rijden. In de week en weekendnachten rijden nog te veel chauffeurs onder invloed. 

Elke twee uur doet zich in België een verkeersongeval voor waarbij de chauffeur reed onder invloed van alcohol’, zegt provinciegouverneur Lodewijk De Witte.

De afgelopen vijf jaar is er in Vlaams-Brabant een voortdurende daling van het aantal verkeersongevallen met lichamelijk letsel en steeds minder zwaargewonde en lichtgewonde slachtoffers.

‘Toch is rijden onder invloed nog te veel sociaal aanvaard. Vandaar dat controles op rijden onder invloed en sensibilisering broodnodig blijven om de ongevalscijfers nog verder te doen dalen’, zegt provinciegouverneur Lodewijk De Witte. ‘Om bij te dragen aan een mentaliteitswijziging blijven de BOB-campagnes meer dan ooit nodig. De slagzin van dit jaar is kort maar krachtig: ‘BOB = nul op!’.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 dec 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 20 aug 2019
Guido Van Cauwelaert | 08 aug 2019
Marc Colpaert | 04 aug 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 15 jul 2019

archief