REGIO – Jeugdregio Pajottenland viert zijn tinnen verjaardag

REGIO – Jeugdregio Pajottenland viert zijn tinnen verjaardag

Dsc_7827_01__large_
 

 De jeugdregio Pajottenland bestaat 10 jaar! De oprichting dateert van 3 juli 2008.

De groep omvat de 6 jeugddiensten van het Pajottenland ( Lennik, Pepingen, Herne, Bever, Gooik, Galmaarden ) en is sinds een 9 tal jaar ook uitgebreid met de intergemeentelijke preventiedienst Pajottenland.

Jeugdregio Pajottenland is ontstaan omdat de nood aan samenwerking tussen de 6 gemeenten groot was. Vandaag is het uitgegroeid tot een sterk staaltje van intergemeentelijk werken binnen de sector jeugd. Zo werden de zomeractiviteiten, schatten van vlieg, kinderhoogdagen, cursus grime, uitstap Bozart, …… samen georganiseerd. Er is een regelmatige terugkoppeling naar de schepenen van jeugd.

Enkele cijfers van de intergemeentelijke initiatieven:

Zomeractiviteiten: in 2016 190 kinderen, in 2017 291 kinderen,

Schatten van vlieg: in 2017 1271 kinderen

Fuifcoach Pajottenland: in totaal werden zijn er al 383 officiële fuifcoaches sinds de opstart tot nu opgeleid voor deze functie.

Op het vlak van preventie informeerden we de jeugd al via tal van initiatieven zoals de infosessie op kamp, lokale opleiding fuifcoach Pajottenland, MEGA project, lezing Michaël Niclaus rond alcoholverslaving, AED cursus voor jeugdverenigingen, fuifreglement, preventief advies bij fuifmeldingen en grote evenementen georganiseerd door jeugd, plaatsbezoeken op jeugdfuiven, gestroomlijnd alcoholbeleid in alle gemeenten, uitbouw fuifkoffers of uitleendienst met preventiematerialen, coördinatie – en evaluatievergaderingen voor jeugdevenementen, leeftijdsbandjes, vorming voor leerlingen in de secundaire scholen van Lennik.

Een goed draaiend intergemeentelijk - digitaal evenementenloket en een fuifdraaiboek staan momenteel nog op ons verlanglijstje! En omdat dromen belangrijk is, hopen we ooit een jeugdregio huis te kunnen verwezenlijken!

De jeugdregio staat onder leiding van de jeugdregio coördinator, Maya Van Holder (jeugddienst Pepingen), en zij wordt hierbij ondersteund door Joost Dedoncker (jeugddienst Gooik), Benita Vankrunkelsven (dienst vrije tijd Lennik), Joke Troncquo (jeugddienst Herne), Debby Versteldt (dienst vrije tijd Bever), Isabelle De Gauquier (jeugddienst Galmaarden) en Bianca Vanreepinghen (preventiedienst).

https://www.facebook.com/jeugdregiopajottenland

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 dec 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 okt 2020
Guido Van Cauwelaert | 24 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief