Sterrenkundevereniging Mercurius HALLE viert 100 jaar Internationale Astronomische Unie

Sterrenkundevereniging Mercurius HALLE viert 100 jaar Internationale Astronomische Unie

Tom_severs
 

Zaterdag 12/01/2019 van 20 tot 23 uur organiseert Sterrenkundevereniging Mercurius Halle een extra waarnemingsactiviteit voor het grote publiek.

Aanleiding voor deze extra sterrenkijkavond is de 100ste verjaardag van de Internationale Astronomische Unie (IAU). Om dit te herdenken wordt deze verjaardag een jaar lang wereldwijd gevierd met allerlei activiteiten. De IAU is een organisatie voor de bevordering van de internationale samenwerking en coördinatie op astronomisch vlak. Zij houdt zich onder andere bezig met de naamgeving van astronomische objecten.

De verjaardag IAU100 start in januari 2019 met een lang weekend sterrenkijken: 100 Hours of Astronomy, vier dagen en nachten, van 10-13 januari 2019, met amateur- en professionele astronomen, liefhebbers van astronomie en het grote publiek om kennis en enthousiasme over het Heelal te delen. Sterrenkundevereniging Mercurius Halle doet daarom mee en stelt zijn sterrenkijkers op langs de Hogebermweg in Halle.

Iedereen is welkom. De activiteit is gratis. De activiteit gaar enkel door bij helder weer. Er is geen vervangprogramma voorzien. Voor het laatste nieuws: volg ons op het web, Facebook en Twitter. Meer info over de IAU op https://www.iau.org/

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 dec 2018
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 15 jun 2019
Devogeleer Emile | 14 jun 2019
Devogeleer Emile | 13 jun 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 06 jun 2019

archief