REGIO - Twee verdachten diefstallen gevat

C21

REGIO - Twee verdachten diefstallen gevat

Dsc_0523_01__large_
 

De regio Beersel en Buizingen wordt al langer opgeschrikt door een diefstallenplaag. Zo werden gisteren opnieuw in Huizingen en Lot drie inbraken vastgesteld. De feiten speelden zich af in de nacht van 15 op 16 januari. Deze keer bestond de aanzienlijke buit uit vier voertuigen, waarvan twee bestelwagens en twee personenwagens.

Al een tijdje zet de lokale politiezone extra patrouilles in om enerzijds ontradend te werken, en anderzijds op zoek te gaan naar verdachte zaken en personen. Tijdens de patrouille in de ochtend van 17 januari merkten zo wijkinspecteurs één van de gestolen voertuigen op. Het gestolen voertuig stond geparkeerd aan het station van Buizingen. Een tweede patrouille vond een kwartier later ook een tweede gestolen voertuig terug. Deze was door de verdachten achtergelaten in de Vaucampslaan in Huizingen op een paar honderden meter afstand van het eerste teruggevonden voertuig.

Er werd beslist om de voertuigen te takelen voor verder onderzoek. Tijdens deze takeling bleek dat nog een kleine bestelwagen kwam aangereden. Ook dit voertuig werd onmiddellijk herkend door de aanwezige wijkagenten als één van de gestolen bestelwagens. De politieploeg trachtte nog over te gaan tot controle, maar beide inzittenden namen te voet de vlucht.

De achtervolging werd meteen ingezet. Eén verdachte kon vrij snel worden ingerekend, doch verzette zich hevig. Eén inspecteur raakte hierbij licht gewond. De tweede verdachte werd niet onmiddellijk gevonden. Daarom werd de hulp van een hondengeleider met speurhond en een helikopter van de Federale Politie ingeroepen. De speurhond kon het spoor van de verdachte oppikken en uiteindelijk werd ook de tweede verdachte gevonden.

Beide verdachten werden overgebracht naar de politiepost. Daar bleek het te gaan om één minder- en één meerderjarige, beiden van vreemde origine zonder vaste verblijfplaats in België.

Het parket van Halle-Vilvoorde besliste om beide personen aan te houden en voor te leiden bij de onderzoeksrechter en jeugdrechter. De lokale recherche van de politiezone Zennevallei zet het onderzoek verder om na te gaan of beide verdachten nog in aanmerking komen voor andere feiten in de regio.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jan 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 mrt 2024

archief