REGIO – Tom van Alboom brengt met ‘Vins de Caractère’ ambachtelijke kwaliteitswijnen uit Zuidwest Frankrijk bij ons op tafel.

REGIO – Tom van Alboom brengt met ‘Vins de Caractère’ ambachtelijke kwaliteitswijnen uit Zuidwest Frankrijk bij ons op tafel.

Dsc_4926_01__large_
 
Dsc_4983_02__large_
Dsc_5100__large_
Dsc_9116_01__large_
 

 Liefhebbers van kwaliteitsvolle ambachtelijke wijnen uit Zuidwest Frankrijk moeten zeker een kijkje gaan nemen op de vernieuwde webshop www.vinsdecaractere.com .Je vindt er wijnen met fluweelzachte smaak tot typische karaktervolle wijnen met lange afdronk.

Deze kwaliteitswijnen zijn nergens anders in de Benelux te verkrijgen, en door onze rechtstreekse invoer zonder tussenpersonen garanderen we steeds een uiterst scherpe prijs.

Ons paradepaardje is ‘Vignobles les Artistes’: wijnen die exclusief voor ons, ‘Vins de Caractére’ gemaakt worden door enkele bevriende wijnboeren in Zuidwest Frankrijk, meer bepaald uit de regio tussen Bordeaux en de Pyreneeën. De druiven die ze hiervoor gebruiken worden geselecteerd uit de best gelegen druivenranken, waardoor de wijn uitzonderlijk hoogstaand is van kwaliteit, tegen een zeer scherpe prijs. In sommige gevallen worden zelfs vrij onbekende druivenrassen gebruikt, waardoor er een uitgesproken karaktervolle wijn uit komt die nergens anders te verkrijgen is, en dat in een prijsklassen van 9.5€ tot 12.5€!

Het gamma ‘Vignobles les Artistes’ bestaat uit zeven klassewijnen:

Les Moulin Blanc; Temperamentvolle witte wijn uit Les Gers-Cotes de Cascogne.

Héléne; Lichtzoete wijn uit Zuidwest Frankrijk.

Manon; Droge witte wijn, uitgesproken smaak op basis van de Colombard-druif.

Sublime; Zeer aangename droge witte wijn uit Cahors op basis van Chardonnay-Sauvignon blanc.

La vie en rosé; Zachte zeer aangename zomerse rosé.

Le rosé; Uitgesproken karaktervolle droge rosé op basis van 100% Merlot.

Le secret 2017; Zachte temperamentvolle rode wijn op basis van Merlot en Cabernet Franc (een aanrader).

Wie toch liever bubbels heeft wordt de ‘Elise’ aanbevolen: Bubbels uit Bordeaux, ongekend plezier, met een mooie, aangename en lange afdronk. Vergeet voor een keer de industriële cava’s die je gegarandeerd hoofdpijn bezorgen door de toevoeging van grote hoeveelheden sulfiet.

Proef in de plaats daarvan dit ambachtelijk product – verkregen van rijpe, smaakvolle druiven uit de regio Bordeaux – dat enkel tot stand gekomen is na rijping van minimum 12 maanden in ondergrondse kalkkelders (net zoals bij de betere Champagnes!) Aanbevolen bij: Aperitief, om het even welk feestje, onder vriendinnen of vrienden en familie.

Voor de liefhebbers van een lekkere aperitief heeft ‘Vins de Caractère’ het neusje van de zalm in huis: Floc de Cascogne.

Dit typisch Zuidwest-Frans aperitief wordt gemaakt op basis van Armagnac en vers druivensap. Het resultaat is een zeer fruitige en  lichtzoete aperitief dat smaakt naar meer....

‘Vins de Caractère’ organiseert regelmatig degustaties bij partners in de buurt. Meer info over waar en wanneer in je buurt kan je steeds vragen per mail (vinsdecaractere@proximus.be ) of telefonisch (0494 746 759; Tom)

Ook voor de winkelier of zelfstandige die een wijndegustatie wil voor klanten of personeel, kan contact opnemen voor verdere info.


 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 feb 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 15 jul 2019
Roger Swalens | 14 jul 2019

archief