TERNAT/Regio - Meer dan 7000 euro ingezameld voor De Poel

TERNAT/Regio - Meer dan 7000 euro ingezameld voor De Poel

Warmsteweekdepoelcheque
 
Jaarmarkt_baranyanka_foto_guido_van_cauwelaert
Eric Baranyanka aanvaardde het peterschap van De Poel. Hij was enkele jaren geleden ook al te gast op de jaarmarkt en gaf daar uitleg over eerlijke handel met chocolade zonder kindslavernij...
 

De acties van de ouders van door vzw De Poel begeleide mensen met een beperking, bracht meer dan 7000 euro op. De cheque werd aan de vzw overhandigd op een bedankingsfeestje, waarop ook de begeleiders letterlijk in de bloemetjes werden gezet voor hun niet aflatende inzet.

De vzw De Poel zet zich in voor 200 volwassenen met een mentale beperking. Er is zowel dagondersteuning als woonondersteuning, op volgende locaties: Schepdaal, Sint-Pieters-Leeuw en Sint-Genesius Rode (dagcentra) en Ternat en Ruisbroek (wooncentra). In het kader van de Warmste weekwerden door de ouders allerlei acties georganiseerd. De opbrengst zal o.m. worden gebruikt voor de inrichting van eenbelevingstuin.

 “Tijdens de Warmste Week hebben we beslist om vanalles te organiseren om de belevingstuin op te smukken”, vertelt Britt Stuckens, moeder van de 25-jarige Lobke die het Down-syndroom heeft.. “Die tuin wordt voor iedereen een verademing. Ook rolstoelgebruikers kunnen er toffe momenten beleven.”

De mensen van De Poel willen "erbij horen" en dat sprak ook BV Eric Baranyanka aan. "BV staat voor mij voor Bekende Vreemdeling. Ik werd vroeger ook wel eens scheef bekeken omwille van mijn donkere huidskleur. En daarom nam ik het peterschap van De Poel graag op mij", zegt Eric. Baranyanka was enkele jaren geleden ook al eens te gast op de Ternatse jaarmarkt en gaf daar ook wat uitleg over eerlijke handel met chocolade zonder kindslavernij.

Meer info over vzw De Poel

Eerder verschenen in Editiepajot over deze actie en

Eric Baranyanka vertelde op de Jaarmakt

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 feb 2019
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 13 feb 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 05 feb 2020
Roger Swalens | 02 feb 2020
Sam Herremans | 30 jan 2020
Roger Swalens | 30 jan 2020
Roger Swalens | 17 jan 2020

archief