Strijd tegen alcohol achter het stuur

C21

Strijd tegen alcohol achter het stuur

Bob
 

Afgelopen weekend werd er opnieuw massaal ingezet op acties tegen alcohol achter het stuur. Zo werden meer dan 700 bestuurders even opgehouden voor een controle. 10 personen bliezen alarm en dienden hun auto voor enkele uren aan de kant te laten. Verder bliezen nog 12 bestuurders positief. Daarenboven werden zeven bestuurder betrapt op druggebruik. In totaal werden 10 rijbewijzen ingetrokken voor een periode van 15 dagen.

Minder verkeersongevallen op onze wegen

Minder verkeersongevallen, daar gaan we voor. Afgelopen jaar registreerde de politiezone Zennevallei 254 ongevallen met lichamelijke schade op het grondgebied Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw. Dat zijn er iets meer dan in 2017. Toen noteerde de zone 241 ongevallen, wat het laagste aantal geregistreerde ongevallen betrof sinds 2010. In 10 % van de gevallen was de bestuurder onder invloed van alcohol. Gelukkig vielen er geen doden in het verkeer. In 2017 betreurden we nog drie doden. De meeste ongevallen gebeuren tijdens de avondspits tussen 16 en 18 uur en veelal op vrijdag.

Rode zones

De plaatsen waar de meeste verkeersongevallen gebeurden zijn de:

  • Edingensesteenweg in Halle

  • Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw

  • Alsembergsesteenweg in Beersel


 

Op deze plaatsen zal er komende periode ook extra gecontroleerd worden. Zo streeft de zone er naar om het aantal verkeersongevallen verder te doen dalen. Dit wil de zone bekomen door in te zetten op controles tegen alcohol achter het stuur, snelheidsovertredingen, het waken over het dragen van de gordel en het verbaliseren van het gebruik van de gsm achter het stuur.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 feb 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief