Opgelet! Padden, kikkers en salamanders wagen opnieuw de oversteek

Opgelet! Padden, kikkers en salamanders wagen opnieuw de oversteek

Dsc_3169_01__large_
 

De paddentrek is op gang gekomen. De paddentrek is een jaarlijks weerkerend fenomeen waarbij de padden en andere amfibieën zoals kikkers en salamanders uit hun winterslaap ontwaken en naar hun voortplantingspoel trekken. Wees dus hoffelijk en rijd voorzichtig als je borden of banners langs de kant van de weg ziet staan die waarschuwen voor de paddentrek.

Bij te koud weer blijven de padden, kikkers en salamanders verscholen onder de bladeren. Maar bij temperaturen vanaf 7 graden en regenachtig weer komen ze volop van onder de bladeren te voorschijn. Vervolgens trekken ze in groep naar hun voortplantingspoel.

De arme diertjes worden bij die tocht helaas vaak aangereden door auto's. Vrijwilligers gaan daarom in deze tijd van het jaar 's avonds op stap om de padden te helpen. Ze verzamelen de dieren in emmers en zetten ze de straat over. Aan drukke straten werden ook betonnen boorden geplaatst zodat onder andere de padden langs die betonnen boord lopen en zo via een tunnel onder de straat verder trekken naar hun voortplantingspoel. Dat is onder meer het geval in de Dokter Spitaelslaan in Lembeek.

In Halle worden padden overgezet in het Houtveld, de Plattesteen en de Haakstraat. De paddentrek wordt er in de omgeving aangekondigd met borden en banners. Wees dus hoffelijk en rijd voorzichtig!

Info: Openbaar domein - milieu | milieu@halle.be | 02 365 95 22

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mrt 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 20 aug 2019
Guido Van Cauwelaert | 08 aug 2019
Marc Colpaert | 04 aug 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 15 jul 2019

archief