Nieuwe elektrische fietsen voor de politie zone Zennevallei

Nieuwe elektrische fietsen voor de politie zone Zennevallei

De_nieuwe_fietsen_3
 

Recent werden de nieuwe fietsen voor de wijkwerking in gebruik genomen. Zo zal je vanaf nu regelmatig je wijkagent opmerken op de elektrische fiets. Op die manier willen we niet alleen de groene kaart trekken, maar willen we ook meer zichtbaar zijn, gemakkelijker bereikbaar en aanspreekbaar.

Investeren

De zone kocht 6 nieuwe elektrische fietsen aan. Verder investeerde de zone ook in elektrische bromfietsen. Wil dit zeggen dat je de wijkinspecteur niet meer in de wagen zal zien? Uiteraard niet. Het aantal wagens blijft evenwel beperkt en de wagens die worden ingezet voor de wijkwerking zijn eveneens overwegend ecologisch gekozen.

Voordelen

“De wendbaarheid van deze politiefietsen doorheen de smalle doorgangen van onze zone, biedt zijn voordelen.” Wijkinspecteur Bart.

Onze wijkagenten zijn nog gemakkelijker te benaderen en kunnen ook efficiënter optreden in kader van criminaliteitsbestrijding. Ten slotte draagt onze politiezone zo ook zijn steentje bij aan een groener milieu.

Geschiedenis

De eerste politiefietsen werden ingezet in Engeland, eind negentiende eeuw. Begin twintigste eeuw werden deze vooral ingezet in landelijke gebieden. Aan het einde van deze eeuw werd de politiefiets ook geïntegreerd in de stedelijke gebieden, ten gevolge van de drukke verkeersopstoppingen en autovrije gebieden. Vandaag de dag wil ook onze politiezone verder bouwen aan deze filosofie.

Quotes

“Ik merk dat de burgers mij gemakkelijker aanspreken wanneer ik met de fiets nader. Aangezien ik met de fiets files vermijd, heb ik meer tijd om stil te staan bij verdachte gedragingen en interacties met burgers.” Wijkinspecteur Tom.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mrt 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 20 aug 2019
Guido Van Cauwelaert | 08 aug 2019
Marc Colpaert | 04 aug 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 15 jul 2019

archief