HALLE - Diefstal verijdeld

C21

HALLE - Diefstal verijdeld

Politiezonne_zennevallei
 

In de nacht van 3 op 4 maart kon de interventieploeg van de politiezone Zennevallei een diefstal verijdelen. Zo werd tijdens de nachtpatrouille omstreeks 1.45 uur de aandacht van de inspecteurs getrokken door een voertuig met vreemde nummerplaat. De ploeg besloot rechtsomkeer te maken en het voertuig even te volgen. Omdat het voertuig doelloos en tergend traag reed, werd het voertuig tegen gehouden voor een controle. Een onsamenhangend verhaal maakte dat de inspecteurs overgingen tot nazicht van de identiteiten en het voertuig. Twee van de drie inzittenden bleken reeds gekend. In de wagen werd er naast kledij (muts en handschoenen) ook een metaaltang aangetroffen. Deze bleek goed verstopt te zijn onder de zetel van de achterbank. Verder hadden de verdachten een grote som geld op zak. Het ging om enkele duizenden euro’s.

Verdacht

Toch staakten de inspecteurs hun zoektocht niet en werd ook de routebeschrijving nagekeken. Bleek dat de verdachten net de zogenaamde voorlaatste bestemming waren voorbijgereden. Bij het opmerken van het politievoertuig werd hun opzet wellicht vroegtijdig gestaakt en reden de verdachten dus hun doelwit voorbij.

De verdachten hadden alle bewijzen tegen en werden daarom van hun vrijheid beroofd. Intussen werden de verdachten onder mandaat geplaatst van de onderzoeksrechter.

Extra waakzaam

Door de diefstallen afgelopen periode zijn ploegen extra waakzaam. Regelmatig worden patrouilles ter voorkoming van diefstallen uitgevoerd. De kans om een dief op heterdaad te vatten is meestal gering, maar in dit geval was de ploeg er net op tijd bij.

Heeft u iets verdachts gezien? Laat het ons weten via het nummer 101.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 mrt 2019
Devogeleer Emile
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 27 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 mrt 2024

archief