Samen actief voor de zesde editie van de grote zwerfvuilcampagne “op 5 minuten proper”

Samen actief voor de zesde editie van de grote zwerfvuilcampagne “op 5 minuten proper”

Dsc_7985_01__large_
 
Dsc_7962__large_
 
Dsc_7975_01__large_
 
Dsc_7997_01__large_
 
Dsc_7980_01__large_
 
Dsc_7999_01__large_
 
Dsc_8006_02__large_
 

Iedereen ergert zich aan zwerfvuil in zijn straat, buurt of wijk. Tijd om er samen iets aan te doen. Dit jaar bundelen de gemeenten Beersel, Dilbeek, Sint-Pieters-Leeuw en de stad Halle de krachten en roepen de hulp van alle inwoners in. Met een kleine inspanning van iedereen, zijn straten in een handomdraai weer proper. Zwerfvuil is een gedeelde problematiek en daarom slaan de gemeenten en stad ook dit voorjaar de handen in elkaar.

Iedereen, dat zijn 56.359 gezinnen, verspreid over Beersel, Dilbeek, Halle en Sint-Pieters-Leeuw. Als elk van die gezinnen de handen uit de mouwen steekt en 5 minuten mee opruimt, zit men samen al gauw aan 281.759 minuten. Omgerekend zo een slordige 4.600 uur opruimtijd. Een enorme som en hét streefdoel van de campagne.

 De actie loopt dit voorjaar van 23 maart tot en met 28 april. Een flyer valt bij elke inwoner in de brievenbus, verenigingen en scholen werden aangeschreven.  Deelnemers worden ook aangemoedigd voor hun inspanningen en propere straten, bosweggeltjes, speelpleintjes, ...te delen via de hashtag: #OP5MINUTENPROPER.

Deelnemers kiezen de straten uit die zij (eventueel samen met vrienden, buren, verenigingen...) willen proper maken en schrijven zich in via de gemeentewebsites. De milieudienst van elke desbetreffende gemeente/stad neemt dan contact op om praktische afspraken te maken. De gemeente/stad zorgt voor handschoenen, afvaltangen en zakken, fluovestjes en komt de gevulde zwerfvuilzakken ophalen.

Op de website www.intradura.be is ook een kaart te zien met het aantal deelnemers, de opgeruimde en de nog op te ruimen straten.

 Er valt ook wat te winnen met deze zwerfvuilcampagne:

Wie meedoet krijgt er een propere straat en een leuk geschenkje voor terug. Daarnaast wint per gemeente/stad één deelnemer een ballonvaart voor 2 personen. De ideale manier om de propere straten vanuit de lucht te aanschouwen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mrt 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 15 jun 2019
Devogeleer Emile | 14 jun 2019
Devogeleer Emile | 13 jun 2019

archief