HALLE – Hallerbos op zijn mooist tijdens derde Hyacintenfestival

HALLE – Hallerbos op zijn mooist tijdens derde Hyacintenfestival

Dsc_4505_02__large_
 
Dsc_7114__large_
 
Dsc_7112__large_
 
Dsc_7140__large_
 
Dsc_2690_03__large_
Regiobeheerder Patrick Huvenne
 
Dsc_2698_01__large_
Vlaams minister Mobiliteit Ben Weyts
 
Dsc_2684_01__large_
Burgemeester Marc Snoeck
 
Dsc_5558__large_
 

Binnenkort kleurt het Hallerbos opnieuw volledig paars. Zoals elk jaar zorgt de wilde hyacint er voor een prachtig en kleurrijk spektakel, en en stormloop van bezoekers. Om die toevloed in goeden banen te leiden slaan de Stad Halle en de Vlaamse overheid opnieuw de handen in elkaar. Zo zorgt De Lijn voor gratis bussen en ruim 40 vrijwilligers zullen de bezoekers informeren en op het pad houden.

 De wilde hyacint is een klein, uniek maar kwetsbaar bloempje. Op een beperkt aantal plaatsen in Vlaanderen zijn ze zo talrijk dat ze één keer per jaar een bos omtoveren tot een magisch paars tapijt. Dergelijk uniek natuurfenomeen wil iedereen zien en dat zorgt voor heel wat bezoekers van over de hele wereld.

Het hyacintenfestival moet de stroom van bezoekers verzoenen met de kwetsbaarheid van de natuur.

 Met het hyacintenfestival ligt de focus op de mensen wegwijs maken naar en in het bos. Bewust maken dat er misschien een prachtig bos vlak bij hen ligt waar de wilde hyacinten bloeien. Bewust ook maken van het unieke ervan, en ja, ook vragen om op het pad te blijven en zeker niet op de bloemen te stappen.

Ook de manier waarop bezoekers naar het bos gaan, is belangrijk. Er wordt opnieuw volop ingezet op op het openbaar vervoer.

 “Het Hallerbos lokt tijdens de hyacintenbloei tienduizenden bezoekers. We investeren daarom 25.000 euro in pendelbussen om elke bezoeker op een vlotte en comfortabele manier tot in het hart van het paarse bloementapijt te brengen” aldus Vlaams Minister van Mobiliteit Ben Weyts.

 De Stad Halle wordt hyacinten- en shoppingstad.

“ Een betoverend bos en een historische stad met tal van bezienswaardigheden (o.a de Basiliek) leuke winkels en aangename horecazaken worden, dankzij De Lijn tijdens het hyacintenfestival op een vlotte manier met elkaar verbonden” aldus burgemeester Marc Snoeck.

 Een van de belangrijkste aandachtspunten is en blijft natuurlijk het creëren van goede vervoersmogelijkheden van en naar het Hallerbos. Dit betekent dat hyacintenbus opnieuw zal rijden tijdens het weekend en op feestdagen van 9u tot 20u.

“Ik wil zeer graag vervoersmaatschappij De Lijn, maar ook en vooral Vlaams minister Ben Weyts bedanken om dit jaar de volledige kostprijs voor deze dienstverlening ten laste te nemen van het Vlaamse Gewest. Een nieuwigheid voor dit jaar is dat de shoppingbus perfect zal aansluiten om mensen die terugkeren van hun bezoekje aan het Hallerbos ook nog kennis kunnen laten maken met onze historische stad met tal van bezienswaardigheden en leuke winkels.

Maar waar men natuurlijk ook terecht kan om de innerlijke mens te versterken met drank en spijs in de aangename horecazaken gelegen in de kern van onze stad” burgemeester Marc Snoeck.

 De juiste modaliteiten om elke zondag te rijden moeten nog gefinetuned worden, maar de shoppingbus zal zeker en vast rijden en stoppen ter hoogte van de halte aan het Stationsplein elke zaterdag en op zondag 28 april wanneer het koopzondag is. Om te vermijden dat de Internationale toerist op de verkeerde bus stapt zullen er op het Stationsplein twee duidelijke toegangspoorten gecreëerd worden. Waarvan er dus een zal leiden naar het Hallerbos en de andere naar het centrum van de stad. Alle winkels en horecazaken worden opnieuw voorzien van de algemene informatiefolder .

Inzake vervoer zijn er ook twee fietsroutes uitgestippeld die de bezoekers kunnen volgen, namelijk 1 korte snelle route en 1 langere, meer toeristische route via de knooppunten. De fietsverhuur wordt opnieuw door de groep INTRO waargenomen. Tijdens de week kunnen bezoekers terecht in het fietspunt op het Stationsplein en tijdens het weekend en op feestdagen maken ze een pop-up verhuurpunt op het Stationsplein. Prijzen: 10 euro voor een halve dag en 15 euro voor een hele dag. 


 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mrt 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 13 feb 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 05 feb 2020
Roger Swalens | 02 feb 2020
Sam Herremans | 30 jan 2020
Roger Swalens | 30 jan 2020
Roger Swalens | 17 jan 2020

archief