REGIO - Op de bus kan je (bijna) eeuwig wachten

REGIO - Op de bus kan je (bijna) eeuwig wachten

2019-04-01___op_de_bus_kan_je__bijna__eeuwig_wachten__1_ab
 
2019-04-01___op_de_bus_kan_je__bijna__eeuwig_wachten__5_ab
 
2019-04-01___op_de_bus_kan_je__bijna__eeuwig_wachten__11_ab
 
2019-04-01___op_de_bus_kan_je__bijna__eeuwig_wachten__14_ab
 
2019-04-01___op_de_bus_kan_je__bijna__eeuwig_wachten__17_ab
 

Terwijl de files steeds langer worden zien minder en minder mensen een alternatief in het openbaar vervoer: de treinen en bussen zijn onbetrouwbaar wegens te weinig stipt, rijden niet frequent genoeg en bieden onvoldoende garantie op aansluiting met ander vervoer. Dit is een gevolg van besparingen en een gebrekkige visie op duurzame mobiliteit van de huidige Vlaamse regering. Door te weinig te investeren in de exploitatie van treinen en bussen en een tekort aan chauffeurs bij De Lijn zijn er in Vlaanderen heel wat haltes waar zelden of nooit een bus of tram passeert. Daarom voert sp.a vandaag op 1 april actie aan zulke haltes met een pendelaar die al wel heel lang aan het wachten is.

 

Voor sp.a parlementslid Katia Segers is het duidelijk dat er in Vlaams-Brabant en de regio Halle-Vilvoorde dringend een omslag naar meer en beter openbaar vervoer moet komen: “Onze regio is de meest filegevoelige van Vlaanderen. We hebben de afgelopen vijf jaren onder deze regeringen de files aangroeien in plaats van afnemen. Het wordt stilaan onmogelijk om ons te verplaatsen naar en terug van het werk. Noch met de auto, noch met het openbaar vervoer. Een beleid dat het openbaar vervoer met de trein en/of bus afbouwt, dat is een beleid dat mensen bijna verplicht om 100% van hun verplaatsingen met de wagen te doen. Dat beleid waarbij De Lijn en de NMBS zachtjes gewurgd worden, dat moet echt stoppen. Het omgekeerde is nodig: de uitbouw van mobiliteitsknooppunten, waar je vlot van het ene vervoersmiddel naar het andere kan overstappen, en ook voldoende busaanbod tussen de gemeentekernen in onze regio."

Skelet on tour

De socialisten willen het openbaar vervoer de komende weken op de agenda houden door het hun nieuwste militant de boer op te gaan doorheen Vlaanderen. 

 

Katia Segers bevestigt: “Op verschillende plaatsen in het Pajotteland wordt geklaagd over een gebrekkig openbaar vervoer en is het geen alternatief voor de auto. Geen enkele treinreiziger neemt bijvoorbeeld de laatste bus ‘s avonds omdat men weigert de aansluiting met de trein te garanderen. In de logica van Ben Weyts los je het probleem op door die laatste bus dan te schrappen, maar dan loopt de voorlaatste bus ook leeg, tot er uiteindelijk geen enkele bus meer rijdt en je aan de bushalte eeuwig kan wachten.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 apr 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 08 aug 2019
Marc Colpaert | 04 aug 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 15 jul 2019
Roger Swalens | 14 jul 2019

archief