REGIO - Aanmelden bij secundaire scholen

REGIO - Aanmelden bij secundaire scholen

Dsc_4008_04__large_
 

Bij de aanmeldingen via het nieuwe online systeem voor secundaire scholen werden in Halle 914 kinderen aangemeld voor een plaats in het eerste jaar van een secundaire school. Er waren bij de start van de aanmeldingen 1.094 vrije plaatsen en dus werden er minder kinderen aangemeld dan dat er vrije plaatsen zijn. De resultaten van die aanmeldingen werden intussen bekend gemaakt.

De algemene balans is volgens Hals schepen van Onderwijs Dieuwertje Poté (CD&V) positief. “Maar liefst 892 kinderen werden toegewezen aan een school van hun keuze”, zegt ze. “Zo’n 854 kinderen werden toegewezen aan de school van hun eerste keuze. Voor 22 kinderen gebeurde er tot hiertoe nog geen toewijzing. Zij staan op de wachtlijst en kunnen de komende weken nog opgevist worden of zich inschrijven in een andere school. De LOP-deskundige zal hen hierin verder begeleiden.”

Van de 914 kinderen die aangemeld werden bleken 357 onder hen inwoners van de stad. “Onze secundaire scholen vervullen dus duidelijk een centrumrol voor de regio. De instroom in de Halse scholen van niet-Hallenaren komt vooral vanuit Beersel en Sint-Pieters-Leeuw”, zegt Dieuwertje Poté. De Vlaamse regelgeving laat op heden niet toe om het criterium "afstand" als doorslaggevend te beschouwen bij de aanmeldingen in het secundair onderwijs. Schepen Poté betreurt dit: "Wij zouden graag minstens voor een deel van de plaatsen dit criterium laten toepassen. Daar zijn enkel voordelen aan: het is positief voor de mobiliteit, het bevordert het Halse gemeenschapsleven en het laat kinderen toe om hun volledige schoolcarrière in hun thuisstad te doen. Maar de Vlaamse regelgeving laat dat op vandaag helaas niet toe."

Kinderen met een toewijzing moeten zich nu melden in de school om hun inschrijving definitief te maken. Dat kan tussen 6 mei en 7 juni. Na die inschrijvingen worden het aantal vrije plaatsen meegedeeld via www.secundair-aanmelden.be. Vanaf 14 juni om 8 uur zijn er dan vrije inschrijvingen mogelijk in de scholen die nog plaats hebben. Ouders die hun kind willen inschrijven in een hoger jaar of in het BuSo moeten wel rechtstreeks contact opnemen met de school zelf.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 apr 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 26 mei 2020
Roger Swalens | 26 mei 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 16 mei 2020
Roger Swalens | 13 mei 2020

archief