Provinciedomein Huizingen opent deuren van nieuw onthaalgebouw

Provinciedomein Huizingen opent deuren van nieuw onthaalgebouw

Dsc_4109_02__large_
 
Dsc_4078__large_
 
Dsc_4080_01__large_
 
Dsc_4101_02__large_
 

De provincie Vlaams-Brabant liet de voorbije periode belangrijke infrastructuurwerken in haar domein van Huizingen uitvoeren. Zo werd de historische rotstuin gerestaureerd en de bezoekerstoiletten aan de speeltuin vernieuwd.

Als kers op de taart is er nu het nieuwe onthaalgebouw en de nieuwe inkom. “De nieuwe ingang is goed nieuws voor de bezoekers”zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor de provinciedomeinen. Het oude kassagebouw was niet meer aangepast aan de huidige noden

waardoor er tijdens drukke weekenddagen lange wachtrijen ontstonden. Het nieuwe onthaalgebouw dat vandaag officieel geopend werd beschikt nu over een extra derde kassa. Zo zijn de lange wachtrijen in principe van de baan.

Ook zijn er meerdere bomen aan de nieuwe inkom aangeplant zodat deze op termijn voor voldoende schaduw zullen zorgen tijdens de warme

zomerdagen. Bijkomend is er in het nieuwe gebouw de administratie gehuisvest en is er ook een EHBO-lokaal voorzien. Op de benedenverdieping is er een grote multifunctionele ruimte voor onder meer de natuur- en milieueducatie werking.

“We blijven verder investeren in het domein”, zegt gedeputeerde Ann Schevenels . “Met het nieuwe onthaalgebouw bereiden we ook de digitale toekomst voor waarbij bezoekers via de website hun tickets vooraf kunnen kopen”.


 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 apr 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 05 dec 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 27 nov 2019
Roger Swalens | 13 nov 2019

archief