REGIO - MIVB scoort met campagne rond WK voetbal

REGIO - MIVB scoort met campagne rond WK voetbal

Eden_hazard
 

De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB heeft op donderdag 9 mei twee reclameprijzen in de wacht gesleept. Ze won een Best of Content Award (BOCA) met haar Rode Duivels-actie tijdens het WK voetbal en een Best of Activation Award (BOA) met haar Globe Tourism-campagne.

 

De MIVB viel donderdag een eerste keer in de prijzen met de acties die ze voerde tijdens het WK voetbal. De vervoersmaatschappij toonde toen de scores in real time in haar stations en aan haar haltes, maar scoorde vooral met de verandering van de namen van haar stations. Die wijzigden naargelang de Rode Duivels verder vorderen tijdens het tornooi. Later konden de reizigers zelf ook nieuwe namen suggereren.

De acties kregen veel weerklank op sociale media en in de pers. Ze inspireerden het Parijse en Londonse openbaar vervoer om ook hun stations van naam te veranderen. De campagne werd volledig door MIVB-medewerkers gemaakt, die zo een BOCA “Gold Award” in de categorie “Best use of PR” in de wacht sleepten. De BOCA’s worden uitgereikt door CUSTO, de Belgische vakvereniging voor content marketing.

Met haar campagne “Globe Tourism” haalde de MIVB donderdag ook nog een bronzen BOA binnen in de categorie « Product Launch/Relaunch/Trial campaigns ». De campagne, bedacht door reclamebureau Mortierbrigade, promootte eerst ogenschijnlijk exotische reisbestemmingen, vooraleer te onthullen dat het allemaal Brusselse bestemmingen waren.

 

De BOA’s zijn een organisatie van de ACC, de Association of Communication Companies, en belonen de beste activatiecampagnes in de sector. De BOA's en BOCA's werden tijdens dezelfde gala-avond in Schaarbeek uitgereikt.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mei 2019
Sam Herremans
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 30 jun 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 23 jun 2020

archief