REGIO – Park & Ride aan COOVI opent op maandag 20 mei 2019

REGIO – Park & Ride aan COOVI opent op maandag 20 mei 2019

Pendelparking_coovi_anderlecht
 

De nieuwe parking van Parking.Brussels nabij het metrostation Coovi-Ceria langs de Bergensesteenweg en de Ring op de grens tussen Anderlecht en Sint-Pieters-Leeuw opent op maandag 20 mei de deuren.
De officiële openingsceremonie vindt plaats om 8.30 uur, maar je kan er de wagen al parkeren vanaf 5 uur ‘s ochtends.


De parkeergarage blijft vrij toegankelijk tot einde mei 2019. Inschrijven voor een abonnement kan vanaf 20 mei 2019 via de website parkandride.brussels.


Pas vanaf juni worden de echte, betalende toegangsvoorwaarden toegepast. Op de plek  van de Park & Rid e was er vroeger al een slagboombeveiligde overstapparking voor 220 geregistreerde gebruikers, die tot 2016 nog gratis en vrij toegankelijk was. In de plaats daarvan komt nu de eerste overdekte parkeertoren van vijf verdiepingen voor intermobiel gebruik, dat moet aanzetten om auto en openbaar vervoer te combineren. Een en ander past in het overstapparkingbeleid dat het gewest in 2015 opstelde en dat tienduizend parkeerplaatsen aan toegangspoorten van de stad beloofde. Voor het concept van dertigduizend vierkante meter overdekte parkeerruimte tekende het Brussels-Antwerpse architectenbureau DDS+, bouwheer is Willemen Real Estate en als aannemers kregen Franki, Arcadis en Avant Garden de overheidsopdracht van Brussel Mobiliteit toegeschoven.

 

Maar de overstapparking voor een goede duizend auto’s zal het probleem van de 190.000 pendelaars niet oplossen. Voor hen blijft de vraag waar ze hun auto kunnen dumpen. Want vaak moet wie twintig kilometer buiten Brussel woont en helemaal op het openbaar vervoer is aangewezen, vier uur per dag pendelen, met verschillende overstappen tussen trein, metro, bus en tram. Bovendien moet de pendelaar de overstapparking voortaan betalen. De nieuwe overstapparking Coovi zal voor amper 0,7 procent van de pendelaars een oplossing aanreiken.

 

De eerste 200 gebruikers van de parking ontvangen een kleine attentie tijdens de officiële inhuldiging. De Park & Ride zal plaats bieden aan 1.200 wagens, 150 deelvoertuigen en 270 fietsen en is verbonden met het metrostation Coovi.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 mei 2019
Roger Swalens
Roger Swalens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 20 aug 2019
Guido Van Cauwelaert | 08 aug 2019
Marc Colpaert | 04 aug 2019

archief