REGIO - Ondertekening samenwerkingsprotocol met huisartsenkring

REGIO - Ondertekening samenwerkingsprotocol met huisartsenkring

Dsc_6976_01__large_
 
Politie2
 

Vandaag werd het samenwerkingsprotocol tussen lokale politiezones Zennevallei en Rode (Rode, Linkebeek en Drogenbos) en de huisartsenkring – Artsenkring Zennevallei ondertekend.

 

Het protocol bundelt enerzijds de afspraken die de samenwerking tussen beide partijen bevorderen. Anderzijds bestaat het doel van het protocol in het verhogen van de veiligheid van medewerkers en huisartsen en het verlagen van de kans op agressie. Dit gebeurt aan de hand van aangeboden informatie, procedures, preventieve maatregelen en registratie.

 

Samenwerkingsafspraken

De samenwerkingsafspraken bevestigen de praktijk die al enkele jaren gehanteerd wordt. Zo wordt er samengewerkt voor verschillende procedures: voor de bloedafname – gerechtelijke vordering, in kader van opsluiting en de goedkeuring voor de opsluiting in cel – bestuurlijke vordering en bij alcoholcontroles en evenementen. Tevens kunnen medewerkers van de artsenpost en huisartsen in geval van geweld en agressie steeds beroep doen op onze diensten. Via de beveiligingsdienst van de huisartsenkring en het noodnummer 101, worden oproepen doorgegeven aan onze ploegen.

 

Bloedafname

Tijdens de week kunnen inspecteurs terecht op de Spoeddienst van AZ Sint Maria Halle. Tussen vrijdag 20 uur en maandag 8 uur kan de zone beroep doen op de huisartsen van Wachtpost Zennevallei. De werkinstructiefiche met de concrete werkwijze is alvast terug te vinden op het intranet: http://intranet.politiezennevallei.be/bestanden/WI_017_Samenwerking%20met%20de%20Wachtpost%20Zennevallei.pdf.

 

Goedkeuring opsluiting in de cel

De OBP (bestuurlijke aanhouding) of OGP (gerechtelijke aanhouding) beslist of een medisch onderzoek voor opsluiting in de cel nodig is. De juiste werkwijze is eveneens volledig uitgeschreven in de werkinstructiefiche 17 – samenwerking met de wachtpost Zennevallei.

 

Alcoholcontroles en evenementen

Bij grootschalige alcoholcontroles, evenementen en omleidingen wordt de informatie doorgegeven via administratie@artsenkring.be en info@artsenkring.be. Zodoende kunnen zij de nodige steun regelen.

 

Procedure inzake veiligheid en geweld

Verder werden voor de medewerkers en huisartsen van de huisartsenpost procedures uitgewerkt in kader van veiligheid en geweld. Zowel preventieve maatregelen als afspraken omtrent bereikbaarheid van politie werden uitgeschreven. In geval van agressie van patiënt en bij weigering om het pand te verlaten zal de arts of medewerker contact opnemen met onze diensten via het nummer 101. Bij extreme gevallen zal ook steeds klacht ingediend worden.

 

Ondertekening

Het protocol wordt vandaag ondertekend door de voorzitter van de Artsenkring Zennevallei, Dr. Stéphane Heijmans, de korpschefs van de politiezone Rode, Frank Van der Perre en Zennevallei, Mark Crispel en de burgemeesters van de betrokken gemeenten en stad.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mei 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 20 aug 2019
Guido Van Cauwelaert | 08 aug 2019
Marc Colpaert | 04 aug 2019

archief