REGIO –VUB-Studenten uit Dilbeek, Lennik, Affligem en Halle werken mee aan eigen elektrische racewagen voor zomercompetitie

REGIO –VUB-Studenten uit Dilbeek, Lennik, Affligem en Halle werken mee aan eigen elektrische racewagen voor zomercompetitie

Vub_racing

Twaalf studenten van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) hebben de afgelopen maanden een elektrische wagen gebouwd waarmee ze deze zomer tegen andere teams racen. Onder hen ook jongens uit Halle, Lennik, Dilbeek en Affligem.

 

De studenten Jonathan Sterckx uit Affligem, Jef Verbaenen uit Dilbeek, Elias Vetsuypens uit Lennik en Pieter Partous uit Halle kijken reikhalzend uit naar de zomervakantie, omdat ze met hun collega's van het VUB Racing Team zullen deelnemen aan de Europese Formula Student Competitions, waarbij bijna zeshonderd teams van over de hele wereld de strijd tegen elkaar aangaan.

 

Het raceteam gaat zowel in Nederland als Andorra starten met de ‘VUB Melexis e-car’, een unieke elektrische racewagen waarvan alle onderdelen door de studenten zelf zijn ontworpen en gemaakt.

 

Voor hun project gingen de studenten aan de slag in het Fablab van de Vrije Universiteit Brussel, waar ze over topmateriaal zoals speciale, lasercutters, CNC-draaibanken, 3D-printers en freesmachines.

 

Het VUB Racing Team is in 2017 opgericht. Het is van 7 tot en met 11 juli aan de slag op het TT Circuit in Assen (Nederland). Enkele dagen nadien is er de manche van de Europese Formula Student Competitions op het Circuit Parcmotor Castelloli in Andorra. Daar zal geracet worden van 15 tot en met 21 juli.

 

De ‘VUB Melexis e-car’ is een elektrische racewagen waarvan alle onderdelen door de studenten eigenhandig zijn ontworpen en gemaakt. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mei 2019
Roger Swalens
Roger Swalens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 09 okt 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 06 okt 2019
Roger Swalens | 27 sep 2019

archief