REGIO – De Lijn plant Ringtrambus

REGIO – De Lijn plant Ringtrambus

Ringtrambus_banner_tcm3-22561
 

“Meer en meer is er fileleed: geen wonder dat doorstroming zo’n veelbesproken onderwerp is – zeker voor ons.  Om volop aan de vraag en de verwachtingen van onze reizigers te voldoen, zetten we in op drie zaken:meer aanbod, grotere voertuigen en een hogere frequentie”, zegt de vervoersmaatschappij De Lijn.

 

Zulke aanpassingen en innovaties vragen om een flinke investering op het vlak van infrastructuur en extra exploitatiemiddelen. En dat is waar de trambus  zijn intrede doet. Dit voertuig is een klasse apart en combineert het beste van twee werelden: het uiterlijk (en de grootte) van een tram met de wendbaarheid van een bus. Met een lengte van 24 meter, dubbel zo lang als een doorsneebus, biedt de trambus plaats aan 137 reizigers. Handig om te weten: het voertuig en de haltes zijn rolstoeltoegankelijk en je fiets mag ook mee. Dit hybride voertuig  is 25% stiller en zuiniger dan een dieselbus? Vanaf september zet  De Lijn 14 trambussen in, zo wordt  in één klap de groen vloot uitgebreid.

Goed gepland, voor heel de Rand

 

Om de trambus te introduceren wordt de langste busbaan aangelegd in de Vlaamse Rand. Dit wordt 16 kilometer unieke weg van Brussels Airport tot de VTM-studio’s, en van Brussels Expo tot de UZ-VUB sites in Jette. Zo profiteert de hele Vlaamse Rand van dit project. De trambus die op dit traject zal rijden, heeft  dan ook een passende naam gekregen: de Ringtrambus.

 

Op dit moment zijn de busbanen nog niet volledig afgewerkt en zal de Ringtrambus eerst het traject van buslijn 820 (Zaventem – Dilbeek) volgen. De infrastructuurwerken worden gecoördineerd door De Werkvennootschap en zullen tot 2023 duren. “We nemen de busbanen dus stap per stap in gebruik – en zo zal ook de doorstroming in het Brusselse stelselmatig verbeteren.”  Aldus  De Lijn.

Betrouwbaarder

 

“Bovendien zal de dienstregeling van de Ringtrambus betrouwbaarder zijn dan die van een gewone bus of tram. We maken namelijk gebruik van verkeerslichtenbeïnvloeding – betere doorstroming. Extra bonus: elke 15 minuten komt er een Ringtrambus langs. Mis je er één, dan is dat dus niet zo’n ramp: in het komende uur kan je er nog 3 nemen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mei 2019
Roger Swalens
Roger Swalens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 20 aug 2019
Guido Van Cauwelaert | 08 aug 2019
Marc Colpaert | 04 aug 2019

archief