Bruegelpostkaarten van Pajottenland+ en Toerisme Pajottenland & Zennevallei

Bruegelpostkaarten van Pajottenland+ en Toerisme Pajottenland & Zennevallei

Sh2_5642__large_
 
Sh2_5644__large_
 

Pajottenland+ en Toerisme Pajottenland & Zennevallei hebben in het kader van het bruegeljaar postkaarten gecreëerd in de trant van "bruegel leeft"!   Sedert enkele jaren staan in de regio P&Z een 70-tal postkaarthouders. Pajottenland+, die als eerste streekorganisatie de mogelijkheid voor een feestjaar in 2019 lanceerde, en Toerisme Pajottenland en Zennevallei, de coördinerende organisatie van Bruegel 2019, bundelden de krachten voor het uitgeven van een reeks postkaarten rond deze Vlaamse meester. “Het was de bedoeling om verschillende aspecten uit onze regio te koppelen aan Bruegel. Als we de naam Pieter Bruegel horen, denken we snel aan de Pajotse landschappen en zeker ook aan ons Pajotse eten en drinken. Het uitgangspunt van de postkaarten, namelijk onze landschappen, producten en producenten, was bijgevolg een logische keuze.  Los van het feit dat Bruegel toch met een kritische blik naar de wereld keek en dat ook verwerkte in zijn schilderijen.’’, vertelt Jos Huwaert, coördinator van Pajottenland+. “We weten allemaal dat Bruegel tot ver buiten onze grenzen bekend is en wereldfaam geniet. Zijn werken vind je niet alleen in België, maar bijvoorbeeld ook in Oostenrijk, Spanje, Italië en de Verenigde Staten. Het is minder bekend dat bruegelwerken postzegels over de hele wereld sieren. Om enkele landen te noemen: Roemenië, de Sovjet-Unie, Paraguay, Jemen... Dankzij een samenwerking met de Postzegelvrienden Buizingen hebben we een aantal van de Europese zegels met Bruegelwerken in de kijker gezet’’ vervolgt Elsemieke de Troy, coördinator van Toerisme Pajottenland en Zennevallei.

De initiatiefnemers fotografeerden ook een aantal producenten, gebruikers van het Pajottenlandmerk. Ze poseerden met reproducties van Bruegelwerken, en dat in hun eigen 'biotoop' en met een schilderij dat past bij hun productie(wijze) en producten, of omdat er een link is met wat op het schilderij staat afgebeeld. We stellen ze even voor:

- Manu (Open Up Distillery - Ground Control) met 'De Alchemist'

- Sofie (café Terlindenhof)  met 'Land van Kokanje' (met landgoed Terrijst in de achtergrond, 'Kokeiane')

- Raymond (4 Pajot) met de 'Bruilofstdans'

- Dirk en Geert (Brouwerij Lindemans) met de 'Boerenbruiloft'

 - Vicky ('t Keekje) en de Hubert & Monique (Heetveldemolen) met 'De Oogst'

- Willy en Aimée (Beverse Kaasthoeve) met 'Terugkeer van de Kudde'

- Frans (Bijenfruittuin) met 'De imkers'

Zo wordt niet enkel de link tussen deze unieke kunstenaar en onze regio gelegd, maar vooral getoond dat de volkse sfeer en de traditionele ambachten van weleer niet verloren zijn gegaan in het Pajottenland. 

De postkaarten worden via 70 verdeelpunten verspreid in onze regio en daarbuiten.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jun 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 13 feb 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 05 feb 2020
Roger Swalens | 02 feb 2020
Sam Herremans | 30 jan 2020
Roger Swalens | 30 jan 2020

archief