REGIO -De MIVB past het Net aan voor de Tour de France in Brussel

REGIO -De MIVB past het Net aan voor de Tour de France in Brussel

Tour_tram
 

 

Duizenden mensen worden verwacht in de hoofdstad tijdens het weekend van 6 en 7 juli voor het vertrek van de Tour de France 2019. Om al die bezoekers te ontvangen en de wielrenners door te laten, versterkt de MIVB haar net en past het aan. Bovendien is het MIVB-net op zaterdag en zondag gratis voor «Le Grand Départ».

 De 106de editie van de Tour de France gaat zaterdag 6 juli van start. Voor de tweede keer in de geschiedenis van de Tour wordt de aftrap gegeven in de hoofdstad van België (na een eerste «Grand Départ» vanuit Brussel in 1958). Een evenement voor Brussel, terwijl deze editie 2019 eveneens de 50ste verjaardag van de eerste Tour-overwinning van Eddy Merckx in 1969 betekent.

 Zaterdag 6 juli vindt de eerste etappe plaats van de Tour, goed voor 194,5 km vertrekkend van het Paleizenplein in Brussel. De rit gaat onder andere langs Ninove, Geraardsbergen, Charleroi, Genappe en Terhulpen, om daarna terug te keren naar Brussel (Paleis van Laken). Zondag 7 juli vindt een ploegentijdrit plaats van 27,6 km die vertrekt van het Paleizenplein naar het Atomium.

 MIVB-net versterkt

 Vele bezoekers en Brusselaars worden verwacht in de hoofdstad voor de Tour de France. Om hen te ontvangen en hun verplaatsingen te vergemakkelijken, versterkt de MIVB haar aanbod. De versterkingen zijn vooral gericht op de metrolijnen en bepaalde tramlijnen die geen hinder ondervinden van de doorkomst van de wielrenners.

 Zaterdag 6 en zondag 7 juli wordt de doorkomst van de metro’s versterkt op de lijnen 1 en 5 en op lijn 6, waarbij de Heizelvlakte wordt bediend, die de aankomst van de twee Tour-ritten ontvangt. De frequenties van verschillende tramlijnen worden eveneens versterkt tijdens het weekend.

 Hinder en aanpassingen

 De doorkomst van de wielrenners in de hoofdstad heeft gevolgen voor verschillende bus- en tramlijnen. Dat start al op 4 juli. De MIVB past haar net aan in functie van het traject van de Tour om de continuïteit van de dienstverlening zoveel mogelijk te garanderen. Dat houdt soms belangrijke omleggingen in, beperkingen van lijnen en de indienststelling van vervangende pendeldiensten waar mogelijk.

Alle informatie over de versterkingen en de hinder als gevolg van de Tour de France (waaronder de aangepaste netplannen) zijn beschikbaar op de MIVB-website. De routeplanner zal eveneens rekening houden met de omleggingen en aanpassingen van het net tijdens het weekend. MIVB-personeel zal op het terrein aanwezig zijn om de reizigers wegwijs te maken. Customer Care is bereikbaar op zaterdag en zondag van 10 tot 18 uur. Informatie in reële tijd wordt het hele weekend gegeven via social media, de aankondigingsborden voor de wachttijden en in de voertuigen (audio aankondigingen). Om toeristen en bezoekers te ontvangen zullen de KIOSK in het Weststation, Kunst-Wet, Schuman, Simonis en Montgomery uitzonderlijk openen op zaterdag 6 en zondag 7 juli van 10 tot 17.30 uur.

 

De MIVB raadt haar reizigers aan zoveel mogelijk gebruik te maken van de metro en de tramlijnen die tijdens dat weekend worden uitgebaat. De Brusselse openbaarvervoersmaatschappij suggereert eveneens om de routeplanner te raadplegen voor vertrek, ook voor een traject dat de reizigers gewoonlijk afleggen. Zo kunnen ze het beste traject kiezen in functie van de omleggingen en hinder.

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jun 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 13 nov 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 13 nov 2019
Guido Van Cauwelaert | 09 nov 2019
Roger Swalens | 06 nov 2019
Roger Swalens | 06 nov 2019

archief