REGIO - Maandag zijn werkzaamheden aan de Ring 0 afgerond

REGIO - Maandag zijn werkzaamheden aan de Ring 0 afgerond

Index

Maandag 8 juli zijn de werkzaamheden aan de middenberm van de Ring rond Brussel (R0) tussen Woutersbrakel en Vorst afgerond. Er is wel een dag extra verkeershinder.

Het Agentschap Wegen en Verkeer beëindigt op maandag 8 juli de werken in de middenberm tussen Woutersbrakel en Vorst. In een laatste fase zal Wegen en Verkeer vanaf maandagmorgen de nodige voorbereidingen treffen voor het verwijderen van de tijdelijke wegmarkeringen. Het verkeer op de binnenring, richting Groot-Bijgaarden, wordt daarom tussen 9u en 16u op twee in plaats van drie versmalde rijstroken geplaatst en zal heel wat hinder ondervinden. Na het verwijderen van de tijdelijke wegmarkeringen en de signalisatie in de nacht van maandag 8 juli op dinsdag 9 juli kan het verkeer op de binnenring vanaf dinsdagmorgen opnieuw over drie volwaardige rijstroken rijden.

 Extra hinder op maandag 8 juli: verkeer op de binnenring over twee versmalde rijstroken

 Door de lange werfzone is het niet mogelijk om alle tijdelijke wegmarkeringen en de signalisatie op één nacht te verwijderen. Wegen en Verkeer start daarom maandagmorgen al met de nodige voorbereidingen voor het verwijderen van de tijdelijke markeringen. Tussen 9u en 16u wordt er daarom een extra rijstrook, het snelle rijvak tegen de middenberm, ingenomen en moet het verkeer op de binnenring, richting Groot-Bijgaarden, over twee in plaats van drie versmalde rijstroken rijden. In de nacht van maandag 8 juli op dinsdag 9 juli verwijdert de aannemer tenslotte de tijdelijke wegmarkeringen en de signalisatie zodat het verkeer op de binnenring vanaf dinsdagmorgen opnieuw over drie volwaardige rijstroken beschikt.

 Uitgevoerde werken: nieuwe LED-verlichting en betonnen veiligheidsstootbanden

Van 15 mei tot begin juli plaatste het agentschap over een afstand van 13 kilometer tussen Woutersbrakel en Vorst nieuwe LED-verlichting in de middenberm en werden de bestaande stalen vangrails vervangen door betonnen veiligheidsstootbanden aan beide kanten van de middenberm.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jul 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 20 aug 2019
Guido Van Cauwelaert | 08 aug 2019
Marc Colpaert | 04 aug 2019

archief