Derde editie van BXLBeerfest laat bieren van 60 brouwerijen proeven

Derde editie van BXLBeerfest laat bieren van 60 brouwerijen proeven

Public-logo
Foto ingezonden
 

24 et 25 augustus 2019, twee vakjes die de bierliefhebbers reeds hebben aangekruist op hun kalender want BXLBeerFest keert voor de derde keer terug voor een fantastisch bierweekend. Zelfde datum, zelfde plek: Tour&Taxis te Brussel, op wandelafstand van het stadscentrum. Net als de twee eerste edities in 2017 (3.500 bezoekers) en 2018 (meer dan 5.000 bezoekers) zullen de bezoekers kunnen kiezen uit meer dan 400 bieren uit België, Europa en wereldwijd. BXLBeerFest leg de focus enkel op de kleinere artisanale brouwerijen. Wij willen met onze bezoekers de passie delen die deze brouwerijen drijft , de passie voor eerlijke en echte bieren. Op BXLBeerFest is er geen plek voor de bieren van de grootindustrie. 

 

Brasserie Cantillon (BE), Brouwerij 't Verzet (BE), Brussels Beer Project (BE), Gueuzerie Tilquin (BE), Burning Sky (UK), Vic Brewery (ES) La P’tite Maiz (FR), de Garde (USA), Dunham (CA), Sagrin (IT), Hof Ten Dormaal (BE), Walhalla (NL), Alewife (USA), Kemker (DE), Bierol (AT)... Dit zijn enkele namen van brouwerijen die zullen deelnemen aan de 2019 editie!

 

Deze brouwerijen zullen minstens 4 verschillende bieren voorstellen De bezoekers zullen deze bieren kunnen proeven in een exclusief festivalglas van 15cl in ruil voor jetons. Iedere brouwerij zal op ieder moment tijdens het festival propere glazen ter beschikking hebben. Onze ‘Only clean glasses’ politiek verzekert dat de brouwer zijn bier op een perfecte manier kan presenteren. Op dezelfde manier springen we ook om met onze bier stock die ter plekke in een gekoelde ruimte wordt bewaard om de versheid te behouden.

 

Naast een goed gevulde maar ruime zaal met brouwers hebben we ook een mooie buitenruimte waar we plaats voorzien om even te genieten van het mooie weer maar waar ook een mooie keure aan food trucks de hongerige bezoeker van de beste hapjes zal voorzien. Het culinaire; België, Brussel, Bier en lekker eten is nu eenmaal een perfect huwelijk, brengen we ook tijdens het festival naar voren met enkele exclusieve pop-ups onder leiding van top chefs gepaird met enkele top bieren. 

Hiernaast zullen ook enkele brouwers tastings organiseren waarbij ze dieper ingaan op de bieren die ze maken. Een uniek moment voor een tête à tête met de brouwer van je favoriete bier. 

De organisatoren Jean Hummler, Olivier Desmet, Kevin Desmet en Vincent Callut garanderen een evenement dat aantrekkelijk is voor zowel de doorwinterde beer geek als voor de occasionele genieter. Een perfect moment voor iedereen!

De grote hal van Tour&Taxis, Shed3 achter het centrale gebouw, zal toegewijd worden aan de standen voor de brouwerijen, zodanig geplaatst dat de doorgang vlotjes kan verlopen. Achteraan zal zich een kleine ruimte bevinden met zitplaatsen, een aparte bar, een ruimte met Brussels ambachten (koffie, chocolade, kaas, gefermenteerde producten,...) Het grote, hopelijk zonovergoten, buitenterras zorgt voor een rustmoment terwijl de food trucks de hele dag door eten voorzien. Vooraan de grote zaal zal zich een bottle shop bevinden met een ruime keuze aan festivalbieren, voor de nadorst thuis te stillen. 

 

De doelstelling van het festival is om een groot publiek te laten proeven van wat de artisanale bierwereld te bieden heeft, dit op een democratische en toegankelijke manier. BXLBeerFest wil het publiek dichterbij brengen bij enkele van de beste brouwerijen uit België en wereldwijd door deze brouwerijen centraal te zetten.

 

Geen groot industrie of marketing-only firma's maar enkel de fine fleur van artisanale brouwwereld. 

“Geen roze olifanten, geen kabouters of paters. Enkel heerlijk en echt bier !”

Toegang tot het festival verkrijg je door een ticket te kopen; 5€ in voorverkoop per dag, 10€ ter plaatse (9€ voor twee dagen ipv 15€ in voorverkoop). De jetons om bieren te bestellen worden apart verkocht, 20 stuks voor 18€ (ipv 20€ aan de kassa). De bieren kan je proeven door een jeton af te geven aan de standen van de brouwerijen. 

Een perfect weekend om Brussel te bezoeken en om de beste bieren wereldwijd te proeven.

#SanteïBXL

BXLBeerFest 2019 - 24 & 25/08/2019 12:00-20:00

Tour&Taxis - Shed 3

Havenlaan 86c 1000 Brussels

www.BXLBEERFEST.com

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 aug 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 13 feb 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 05 feb 2020
Roger Swalens | 02 feb 2020
Sam Herremans | 30 jan 2020
Roger Swalens | 30 jan 2020

archief