REGIO - Parcours Dodentocht met knipoog naar voorbije 50 edities

REGIO - Parcours Dodentocht met knipoog naar voorbije 50 edities

Parcours_2019_met_parkings
 

Voor de vijftigste editie geen grootse wijzigingen aan het parcours van Dodentocht. Ook de formule is dezelfde gebleven: honderd kilometer wandelen in 24 uur. En toch is er een knipoog naar de vijftig afgelopen edities door onder andere de ‘hel van Londerzeel’ en het centrum van Buggenhout weer toe te voegen aan het parcours. 

 

“Plannen om met een totaal vernieuwd parcours op de proppen te komen, eventueel richting Brussel, Wieze of Mechelen, werden opgeborgen. Sinds de start van Dodentocht kunnen we telkens rekenen op de medewerking van de buurgemeenten van Bornem. Hen schrappen uit het parcours, omwille van deze jubileumeditie, zou van weinig respect getuigen”, vertelt André De Clerck, celverantwoordelijke Field. Op vrijdagavond 9 augustus starten de wandelaars in Bornem, stappen richting Wintam om via Ruisbroek, Breendonk, Steenhuffel in Merchtem te komen. Van daaruit is het nog een kleine vijftig kilometer wandelen via Buggenhout, Opdorp, Lippelo, Puurs-Sint-Amands richting Bornem. 

 

Knipoog naar het verleden 

“We zorgen wel voor een knipoog naar de voorbije vijftig edities. We grijpen terug naar delen van eerdere edities. Zo zit ‘de hel van Londerzeel’ opnieuw in het parcours. Dit is het deel tussen Londerzeel St.-Jozef en Steenhuffel dat er vroeger heel slecht bij lag, vandaar de benaming”, weet Kristof Diddens, celverantwoordelijke Field. “Na vijf jaar wandelen we tussen Steenhuffel en Merchtem opnieuw via Terlinden en ook Buggenhout Centrum staat opnieuw op het parcours. We vullen het parcours tussen Lippelo en Puurs aan met het landschapspark aan het Fort van Liezele”, aldus Kristof Diddens. 

 

Wagenparcours 

Vanaf dit jaar is er geen wagenparcours meer uitgestippeld. Een GPS en Google Maps vervangen al enkele jaren dit wagenparcours. “Wel zijn er parkings voorzien in de buurt van de wandelposten. We vragen dan ook aan de volgers om deze te gebruiken. Proberen zo dicht mogelijk bij een controlepost te geraken met de wagen kan tot gevaarlijke verkeerssituaties leiden. Het is ook daarom dat we tussen Steenhuffel en Merchtem nog wel een wagenparcours voorzien zodat wagens het centrum van Merchtem vermijden en rechtstreeks naar de parking toe geleid worden. Zo komen ze minder in conflict met de wandelaars”, klinkt het bij cel Field. 

 

App 112 

Tot slot doet de organisatie een oproep naar alle wandelaars om de app 112 te installeren. Via deze app kan je de noodcentrales contacteren wanneer je dringend hulp nodig hebt. De app stuurt je locatie naar de noodcentrale zodat zij weten waar je je bevindt. Uiteraard is dit enkel voor noodgevallen. Onderweg staan er niet minder dan 400 hulpverleners, verdeeld over elf hulpposten, klaar om de nodige EHBO te bieden. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jul 2019
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 30 jun 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 23 jun 2020

archief