Sint-Pieters-Leeuw - Brouwerij Lindemans fietst opnieuw voor duurzame mobiliteit

Sint-Pieters-Leeuw - Brouwerij Lindemans fietst opnieuw voor duurzame mobiliteit

Lindel
 

 

Sinds 2015 organiseert Brouwerij Lindemans uit Vlezenbeek op Autoloze Zondag de Lindemans Lambic Tour, een evenement dat duurzame mobiliteit promoot. En dat is dit jaar niet anders. Op 22 september gaat namelijk de 4de editie door. Een uitstekende gelegenheid om die nieuwe fiets of stalen ros boven te halen!

"We starten de Lindemans Lambic Tour vanuit het centrum van Brussel of vanaf de brouwerij. De route, zo'n 40 km lang, toont de mooiste art nouveau-architectuur en groene longen van onze hoofdstad. De groene Zennevallei en het Pajottenland, die lambiekbier zo uniek maken met unieke wilde gisten, brengen dan weer een oase van rust. Wie van al dat fietsen dorst krijgt, is welkom op de brouwerij voor een verfrissend Lindemans bier. Ook op het Koningsplein in Brussel staan we klaar om jullie te verwelkomen in onze gloednieuwe Lindemans Beer Truck."

Duurzame lambiekbrouwerij

Brouwerij Lindemans past duurzaamheid en mobiliteit toe in haar beleid. Dit jaar nog koos de lambiekbrouwerij resoluut voor binnenvaart om exportcontainers van Brussel naar de Haven van Antwerpen te transporteren. "Zo beperken we het aantal vrachtwagens op de weg, dragen we ons steentje bij om het mobiliteitsprobleem op te lossen én reduceren we onze CO2-uitstoot", klinkt het bij Dirk Lindemans en Geert Lindemans. Tot voor kort gebeurde het transport van exportcontainers van Brussel naar de Haven van Antwerpen per vrachtwagen.

“Met de Lindemans Lambic Tour willen we iedereen meer bewust maken van duurzame alternatieven voor koning auto. Waarom niet vanuit het Pajottenland met de fiets naar Brussel gaan bijvoorbeeld?”, aldus de neven Lindemans. “De Lindemans Lambic Tour is alvast een ideale manier om het parcours te verkennen.”

In 2018 bezochten ongeveer 2.000 bezoekers de Lindemans Lambic Tour. Inschrijven voor dit jaar kan via www.lindemanslambictour.be. Deelname kost €5 (inclusief verzekering en een gratis consumptie). Wie vooraf inschrijft krijgt een leuke gadget!

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 aug 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 24 jul 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 14 jul 2020
Marc Colpaert | 07 jul 2020
Marc Sluys | 30 jun 2020

archief