Victoria HALLE in de ban van het Halse dialect

Victoria HALLE in de ban van het Halse dialect

Johny_walters_
Foto : prinsen John en Wouter zongen tijdens de Halse carnavalrevue ‘de toel van Alle’, een ode aan het Halse dialect en vragen meer aandacht voor dialect en streektaal op school.
 

De Halse radio Victoria (Happy Music) speelt in op de vernieuwde interesse voor dialect en streektaal met een nieuwe rubriek op zondagmorgen. Van Tourist le MC tot Slongs of de Ertebrekers. Allemaal brengen ze popsongs in hun eigen dialect. Toch merken we dat steeds minder jongeren nog écht dialect kunnen spreken. Zeker in Halle. Ook weten steeds minder Hallenaren wat al die kleurrijke dialectwoorden en uitdrukkingen in het Hals betekenen. 

Daar wil de Geschied-en Oudheidkundige Kring van Halle wat aan doen. En daarom lanceert Hervée Ravi, eminent lid van de Kring een nieuw item in de Ontbijtshow op zondagmorgen tussen 9 en 11 bij de Halse radio Victoria. Bedoeling is om elke week een grappig vertelselke of gedichtje te laten horen in het sappige Halse dialect ‘ouver watter in Alle allemoe es vuigevalle’.  

Later plant de Geschied-en Oudheidkundige kring ook een publicatie én een avond rond dialect. Taalerfgoed dat niet mag verloren gaan. Met veel plezier zet de Halse radio Victoria mee zijn schouders onder dit project. Luister naar 105.2 of herbeluister alle gedichtjes van Hervée via www.radiovictoria.be         

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 sep 2019
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 26 mei 2020
Roger Swalens | 26 mei 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 16 mei 2020
Roger Swalens | 13 mei 2020

archief