REGIO - Meer (tuin)vogels en gezondheid door (her) aanplant van besdragende struiken,hagen, bomen

REGIO - Meer (tuin)vogels en gezondheid door (her) aanplant van besdragende struiken,hagen, bomen

Image

De natuur is bedreigd. Nochtans zorgt ze voor positieve effecten op onze gezondheid en locale voedsel-voorziening.vzw De Mark werkt met vrijwilligers, leden aan natuurbehoud, herstel en educatie sinds 1988.

 

Hogergenoemde planten zijn essentieel voor oa. voedsel, de natuur  en insecten voor de bestuiving!

 

Zonder bestuiving ontstaan er immers geen vruchten en ook geen zaden.Daarom voorzien we specifieke hagen,-bosjes en struiken voor insecten,vlinders en bijen. Zo wordt de natuurlijke habitat nagebootst die aansluit op de voeder- en broedgewoonten van de verschillende soorten vogels. 

 

De meeste fruitbomen zijn als struik, laag,half en hoogstam verkrijgbaar. Dat zorgt voor prachtige bloesems, meer kleur en variatie  in de lente en zomer.Heerlijk om met je (klein) kinderen zelf kleinfruit (bessen),zacht en hardfruit smullen en koken.Voor wie beschikt over voldoende ruimte , kan vogel-, vlinder-,bijen- en rozenbosjes aanplanten.Zo bekom je een levende tuin om de natuur te zien, voelen, horen, ruiken en proeven. Ron je eigen huis wordt het gezonder voor jezelf, kinderen en dieren.

 

De voorstelling van geselecteerd plantgoed ontdek je op de website www.vzwdemark.be,via bestelbon deelnemende gemeenten tot  20 oktober. Mail/bel: andreprove@hotmail.com,Tel: 054/58.92.17 (18-20u) 

 

 

Bestelling afhalen op Zat 9 november (10-11u) aan Gemeentelijke loods, Schoolstraat (achter WillemTell) Tollembeek. Met medewerking van gemeentebesturen Bever,Galmaarden,Herne.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 okt 2019
Sam Herremans
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 13 feb 2020
Roger Swalens | 05 feb 2020
Roger Swalens | 02 feb 2020

archief