REGIO - Samenaankoop (fruit) bomen, hagen, heggen en houtkanten in Vlaams-Brabant - september/oktober 2019

REGIO - Samenaankoop (fruit) bomen, hagen, heggen en houtkanten in Vlaams-Brabant - september/oktober 2019

Roosdaal_behaagje_tuin__1_
 

85% van de Vlaams-Brabanders heeft een tuin. Grote kans dus dat jij er ook één hebt. Dan is de samenaankoop ‘Behaag je tuin’ iets voor jou. Want jouw tuin, hoe groot of klein ook, kan al een verschil maken voor natuur en klimaat. Hoe? Plant een boom, haag of klimplant. Samen zorgen we zo voor meer groen. En dat is goed voor mens en dier. Maak van je tuin een fijne plek voor vogels, bijen en vlinders. En geniet zelf ook volop van de bloesems en het fruit. De regionale landschappen van Vlaams-Brabant garanderen je kwalitatief streekeigen plantgoed aan een goede prijs.

 

AANBOD?
Gemengde pakketten voor hagen, heggen, houtkanten en bosranden. 

Je kan kiezen uit gemengde pakketten van telkens 30 planten: een doornloze haag, doornige haag, bloesemheg, bijenheg, houtkanten voor verschillende bodems, een bosrandpakket of een vogelbosje. De gemengde pakketten zijn samengesteld met streekeigen soorten die van nature voorkomen in de regio en er goed gedijen. Ze zijn aangepast aan ons klimaat, waardoor ze minder gevoelig zijn voor ziektes en plagen. Met een gemengde haag trek je meer diersoorten aan en vergroot je de natuurwaarde van je tuin.

 

Hoogstamfruitbomen
Heimwee naar de smaak van een Jefkespeer of Brabanderskersen? In het aanbod vind je tientallen oude variëteiten die zeer lekker smaken: appel, peer, kers, kriek, pruim, okkernoot, kweepeer, mispel en moerbei.

 

Loofbomen en knotwilgen
Een Zomereik, Winterlinde, Boskers of Zwarte els zullen prachtig staan in je tuin. De hoogstammige Veldesdoorn is geschikt voor een kleinere tuin en een zegen voor de bijen. Wilgenpoten zijn ideaal voor een nattere bodem.

 

Wilgenhut
Met bundels wilgentakken bouw je een levende groene speelhut of een schaduwrijk plekje. Een handleiding vertelt je stap voor stap hoe je hiervoor te werk gaat.

 

Nieuw in 2019: Paardenheg
Het paardenheg is een menging van Eenstijlige meidoorn, Hazelaar, Rode kornoelje, Haagbeuk, en Veldesdoorn. Eén paardenpakket bevat 30 plantjes voor één of meer rijen met 3 planten/m.
Dit pakket vormt een ideale natuurlijke afsluiting voor je paardenweide.

 

BESTELLEN?
Alle informatie over de pakketten en boomsoorten vind je op www.behaagjetuin.be. De milieudienst kan je wegwijs maken.

 

Bestel online tussen 1 september en 31 oktober 2019 op www.behaagjetuin.be.
Het bestelde plantgoed haal je af op de parking van het administratief centrum, Brusselstraat 15, op zaterdag 7 december 2019 tussen 14:00 en 16:00.

Wens je ondersteuning en advies? Met concrete vragen m.b.t. je bestelling en de aanplanting in je tuin kan je contact opnemen met je regionaal landschap via info@pajot-zenne.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 okt 2019
Jacky Delcour
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 13 feb 2020
Roger Swalens | 05 feb 2020
Roger Swalens | 02 feb 2020

archief